Skip to main content
Άρθρα

Το εθνικό σχέδιο και η αντιπολίτευση του τσουρεκιού

By 8 Δεκεμβρίου, 202011 Δεκεμβρίου, 2020No Comments

Του Παύλου Μαρινάκη

Η νέα χρονιά φαίνεται πως έρχεται να κόψει το νήμα στη γραμμή του τερματισμού της πανδημίας που εδώ και λίγο περισσότερο από ένα χρόνο έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα ολόκληρο τον κόσμο. Από την αρχή αυτής της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου, οι κυβερνήσεις, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και κάθε πολίτης, με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης, συνέπραξαν ώστε να βγούμε όλοι μαζί από αυτή τη δοκιμασία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Ειδικά στη χώρα μας αυτή η συμφωνία τηρήθηκε στο έπακρο από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι τήρησαν και τηρούν με προσήλωση τα μέτρα που θεσπίζει η πολιτεία ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Χάρη σε αυτή τη σύμπραξη, η χώρα αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα διαχείρισης της πανδημίας. Πρόκειται για ένα ολόκληρο εθνικό σχέδιο που παρά την δικαιολογημένη πίεση από τα αλλεπάλληλα αναγκαία μέτρα μας οδηγεί με ασφάλεια στην εποχή μετά την πανδημία.

Υπάρχουν δυστυχώς και ορισμένες εξαιρέσεις στην εθνική γραμμή. Εκείνοι που δείχνουν με τη συμπεριφορά τους και τις δημόσιες δηλώσεις, πράξεις και παραλείψεις τους πως θα εύχονταν να είχε αποτύχει η διαχείριση της κρίσης. Η αξιωματική αντιπολίτευση – η αντιπολίτευση του τσουρεκιού και του ποδηλάτου – που δημιουργεί εσκεμμένα ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφορεί την κοινή γνώμη, είναι η ίδια που πάει να καλύψει τις δικές της αστοχίες με την δήθεν δικαιολογία της προχειρότητας και των άστοχων συμβολισμών.

Fake news για τα λεωφορεία που στην πραγματικότητα διπλασιάστηκαν, fake news για τις Μ.Ε.Θ. που χάρη στις κινήσεις της Κυβέρνησης ξεπερνούν πια τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, fake news για την τηλεκπαίδευση και επιχειρήματα ενός «τσουρεκιού» είναι όσα έχει να παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση τον τελευταίο χρόνο, που –ας είμαστε ξεκάθαροι– δεν διαφέρουν και πολύ από όσα προσέφερε ως Κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα να διαχειριστεί από την έλλειψη ατζέντας. Έχει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα εκτοπίζεται από την πολιτική επικαιρότητα στην οποία μάχεται να παραμείνει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: ρίχνοντας λάσπη σε μια Κυβέρνηση η οποία δείχνει καθημερινά τα αντανακλαστικά της αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών στηρίζοντάς τους με έκτακτες ενισχύσεις, θωρακίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε προσωπικό και υποδομές, μια Κυβέρνηση στην οποία οι πολίτες εκφράζουν καθημερινά την εμπιστοσύνη τους.

Με την ανοχή ή και τη σιωπηρή στήριξη μέρους της αντιπολίτευσης, κάποιοι συνεχίζουν να «επαναστατούν» παίρνοντας μέρος σε αυθόρμητες και οργανωμένες πορείες. Οι πράξεις αυτές είναι έξω από κάθε λογική όταν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν καθημερινά άνιση μάχη με την πανδημία στα νοσοκομεία, οι οικονομίες παγκοσμίως αναπροσαρμόζονται για να κρατηθούν σταθερές.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει για την περίοδο της πανδημίας στη χώρα μας ότι, ενώ πολίτες, επιστήμονες και πολιτεία ενωμένοι σε ένα κοινό μέτωπο πάλευαν να ανταπεξέλθουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες, η αξιωματική αντιπολίτευση καιροφυλακτούσε, ποντάροντας στην αποτυχία του εθνικού σχεδίου.

Βγάζοντας τον κόσμο στους δρόμους, κάνοντας προσωπικές επιθέσεις, διασπείροντας ψέματα δεν καταλαβαίνουν ότι δεν χτυπούν τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση, ή τη Νέα Δημοκρατία. Χτυπούν το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τους γιατρούς, το υγειονομικό προσωπικό, τα νοσοκομεία, την υγεία μας και γι’ αυτή την ανεύθυνη στάση τους θα κληθούν από τους Έλληνες να λογοδοτήσουν.

 

 

Ο Παύλος Μαρινάκης κατάγεται από την Πάτρα, σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και είναι δικηγόρος Αθηνών εδώ και οκτώ χρόνια. Ασχολήθηκε με την πολιτική ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια, διατελώντας Υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής. Την περασμένη τριετία κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ και τον Οκτώβριο του 2019 εξελέγη Πρόεδρος στο 12ο Τακτικό Συνέδριο της Οργάνωσης.

Leave a Reply