Skip to main content
Συνεντεύξεις

Θέλω την ΟΝΝΕΔ πολιτική και όχι απλώς κομματική νεολαία

By 8 Σεπτεμβρίου, 2019No Comments

Την Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες ενόψει του 12ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Ποιές οι προσδοκίες από αυτήν την πορεία; Το Προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης άνοιξε και επίσημα τη διαδρομή που θα οδηγήσει στο Τακτικό μας Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου. Ήταν μια μαζική εκδήλωση που αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες παλιούς και νέους ΟΝΝΕΔίτες, απ’ όλες τις οργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας. Μιλήσαμε εκτενώς για τα πεπραγμένα και ανταλλάξαμε απόψεις για το μέλλον της ΟΝΝΕΔ, ξεκινώντας τη διαδικασία που μετά και τα επερχόμενα Προσυνέδρια της Πάτρας και των Χανίων, θα κορυφωθεί παίρνοντας σάρκα και οστά στο Συνέδριο.

Το 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ είναι και εκλογικό. Ανακοινώσατε ότι θα είστε υποψήφιος για την Προεδρία, τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Η ΟΝΝΕΔ είναι για μένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα, ήταν τιμή μου να την υπηρετήσω, από κάθε θέση που είχα. Έχω μάθει, τόσο στη δουλειά μου ως μάχιμος δικηγόρος, όσο και στην πολιτική να θέτω στόχους και να εργάζομαι σκληρά για την υλοποίησή τους. Αποφάσισα να διεκδικήσω την Προεδρία της ΟΝΝΕΔ γιατί πριν τρία χρόνια, πίστεψα στην ιδέα της Επανίδρυσης της οργάνωσης και θέλω να την οδηγήσω ένα βήμα πιο μπροστά. Γιατί πιστεύω πως οι νέοι άνθρωποι αξίζουμε να είμαστε στο προσκήνιο και είμαι βέβαιος πως θα το πετύχουμε δίνοντας φωνή σε όλους όσοι θέλουν να είναι μέρος της κοινής μας προσπάθειας με την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αναγέννηση της χώρας.

Ποιο ρόλο και χαρακτήρα θα θέλατε για τη νεολαία της ΝΔ; Θα αγωνιστώ για μια ΟΝΝΕΔ πολιτική και όχι απλώς κομματική νεολαία. Που θα εκφράζει την ευρεία πλειοψηφία των νέων, αυτών που προσπαθούν να χτίσουν κάτι καλύτερο στην πατρίδα μας, αλλά και όσων αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν. Μια νεολαία που θα εργαστεί, ώστε οι γενιές που έρχονται να σταματήσουν να πληρώνουν τις συνέπειες μιας κρίσης που δεν δημιούργησαν. Μια ΟΝΝΕΔ που θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με την κοινωνία και –γιατί όχι- ένα βήμα μπροστά από το κόμμα, δείχνοντας το δρόμο των μεταρρυθμίσεων που έχουμε ανάγκη ως χώρα. Για να κερδίσουμε στην πράξη τη μάχη των ιδεών μας και να νοηματοδοτήσουμε ξανά έννοιες που τα τελευταία χρόνια αλλοιώθηκαν, όπως τι πραγματικά σημαίνει πρόοδος, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Γιατί τα ποσοστά της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια δεν συμβαδίζουν με τα ποσοστά της απήχησης της ΝΔ στους νέους; Ας είμαστε δίκαιοι, τα τελευταία τρία χρόνια πετύχαμε σημαντική αύξηση της απήχησης της Νέας Δημοκρατίας στους νέους, όπως αποτυπώθηκε και με την πρωτιά μας στις ηλικίες 17-24 στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι τα έχουμε κάνει όλα σωστά ή ότι δεν σκοπεύουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, χάρη στην προσπάθεια χιλιάδων ΔΑΠιτών,  αποτελεί προπύργιο του ρεαλισμού και της υπευθυνότητας στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ αποδεικνύει καθημερινά πως είναι διατεθειμένη και να αλλάξει η ίδια, προκειμένου οι επιτυχίες της στα Πανεπιστήμια να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο αποτύπωμα στην κοινωνία. Στόχος μας είναι η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να παράξουν πολιτική που να μετράει, όχι απλώς να μετριέται και γνωρίζω πως μπορούμε να το καταφέρουμε.

Μετά τα γεγονότα του 2016 και την απόφαση για επανίδρυση της νεολαίας πιστεύετε πως πλέον έχει επανέλθει η ενότητα στις τάξεις της ΟΝΝΕΔ; Το Προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της ενότητας, για αυτό και επέλεξα να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία από εδώ. Πράγματι, έχουν γίνει λάθη που στέρησαν για ένα διάστημα από την ΟΝΝΕΔ σημαντικό μέρος της μαζικότητάς της. Σήμερα όμως, με τη γενναία τότε απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το στοίχημα της Επανίδρυσης να έχει ήδη κερδηθεί, είμαστε σε θέση να κοιτάμε ακόμη ψηλότερα. Είμαι προσωπικά περήφανος και ευγνώμων για την ειλικρινή συνεργασία και σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει με την μεγάλη πλειοψηφία των ΟΝΝΕΔιτών. Για μένα το γεγονός αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα για το μέλλον της Οργάνωσης που θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε, μια ΟΝΝΕΔ ισχυρή, παρεμβατική και πιο ενωμένη από ποτέ, που θα έχει ρόλο και λόγο στα πράγματα. Και φυσικά, μια ΟΝΝΕΔ για όλους, που θα προχωρήσει περισσότερο από ποτέ το άνοιγμα στην κοινωνία των νέων ανθρώπων. 

Leave a Reply