Skip to main content

Οννεδίτισσες και Οννεδίτες,
Φίλες και φίλοι,

Από τα φοιτητικά μου χρόνια στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης μέχρι και την θητεία μου ως Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θέλησα να είμαι παρών στις εξελίξεις, κοντά στους ανθρώπους της γενιάς μου. Έχω μάθει να εργάζομαι σκληρά ως μαχόμενος δικηγόρος και βιώνω καθημερινά, όπως όλοι οι νέοι, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά και με την ΟΝΝΕΔ, από κάθε θέση που είχα την τιμή να την υπηρετήσω, είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Πάντοτε είχα στο επίκεντρο την προσπάθεια των νέων ανθρώπων της εργασίας να προσφέρουν, να αποτελούν στα αλήθεια μέρος μιας ουσιαστικής αλλαγής.

Με σεβασμό στις αρχές της Οργάνωσης και με επίγνωση της ευθύνης θέτω σήμερα στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της ΟΝΝΕΔ, ώστε να φέρουμε στο προσκήνιο τους νέους ανθρώπους της χώρας μας, να δώσουμε φωνή σε αυτούς που έφυγαν από την Ελλάδα και σε αυτούς που έμειναν να αγωνίζονται, να δώσουμε ελπίδα σε αυτούς που έρχονται. Όχι με μεγαλοστομίες και υποσχέσεις, αλλά με σκληρή δουλειά, με πραγματικά νέες και πρωτοποριακές ιδέες.
Προσωπικός μου στόχος είναι μια ΟΝΝΕΔ ανοιχτή, πολιτική και όχι απλώς κομματική νεολαία, που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης του Kyriakos Mitsotakis στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μια Ελλάδα σύγχρονη, καινοτόμα, δυναμική και εξωστρεφή. Η γενιά μας πλήρωσε και πληρώνει την κρίση δυσανάλογα σε σχέση με αυτό που της αναλογεί. Ήρθε όμως η ώρα όλοι μαζί ενωμένοι να αλλάξουμε αυτά που μας άφησαν πίσω και να προχωρήσουμε πολλά βήματα μπροστά. Χρέος μας στα κρίσιμα χρόνια που έρχονται για την πατρίδα μας είναι να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, δείχνοντας το δρόμο της ανάπτυξης, των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, της δικαιοσύνης και της αξιοσύνης. Μαζί θα δώσουμε αυτή τη μάχη για τις ιδέες μας και μαζί θα την κερδίσουμε, δίνοντας ξανά νόημα σε λέξεις όπως αλήθεια, πρόοδος και δημοκρατία.

Με αυτές τις σκέψεις σας ζητώ να γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτή την πορεία προς το μέλλον όχι απλά της ΟΝΝΕΔ, αλλά της Ελλάδας.

Παύλος Μαρινάκης
Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Leave a Reply