Skip to main content

Ποιοί λόγοι σας ώθησαν να θέσετε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ;

Παράλληλα με τη δουλειά μου ως μαχόμενος δικηγόρος, η ΟΝΝΕΔ αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Από το Πανεπιστήμιο και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μέχρι και σήμερα, είχα την τύχη να την υπηρετήσω από διάφορα πόστα. Μέσα από την πολύχρονη αυτή ενασχόλησή μου, ξέρω πλέον καλά τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις που έχει η θέση του Προέδρου. Την τελευταία τριετία, ως Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης, εργάστηκα μεθοδικά πάνω στο κομμάτι της πολιτικοποίησης, του πολιτικού λόγου, της τεκμηρίωσης και της επικοινωνίας. Πιστεύω ότι έχω αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για να διεκδικήσω την Προεδρία της ΟΝΝΕΔ και είμαι πρόθυμος να ηγηθώ της προσπάθειας να πάμε την Οργάνωση ακόμη ψηλότερα. Ήμουν, άλλωστε, από τους πρώτους που πίστεψαν στη γενναία απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ και πραγματικά πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα.

 

Δεδομένου ότι η ΝΔ είναι σήμερα στην κυβέρνηση και τόσο τα “φώτα” όσο και τα “βάρη” πέφτουν στα κυβερνητικά στελέχη και το έργο τους, πόσες δυνατότητες ανάπτυξης δράσεων και πρωτοβουλιών μπορεί να έχει η “γαλάζια νεολαία”;

Πράγματι, τα κυβερνητικά στελέχη είναι αυτά που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο. Από αυτήν την άποψη είναι λογικό να κερδίζουν τα εύσημα και να επωμίζονται ενίοτε τα αντίστοιχα βάρη. Η ΟΝΝΕΔ ωστόσο, δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχη στις κεντρικές εξελίξεις. Έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει πλέον λόγο και άποψη στα γεγονότα. Μέσα από την καμπάνια μας με τίτλο «Αύριο», καταφέραμε να έρθουμε κοντά στην κοινωνία και να ακούσουμε τις απόψεις των νέων από όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής, παρουσιάσαμε στον Πρωθυπουργό δέσμη προτάσεων με ολοκληρωμένο σχέδιο για σειρά από ζητήματα που αφορούν τους νέους ανθρώπους, κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που πλέον έχει ενταχθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Συνεπώς, μπορώ να πω με σιγουριά ότι έχουμε δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την κυβέρνηση, η οποία πλέον αναμένει και από εμάς να συνεισφέρουμε με ιδέες και καινοτόμες προτάσεις στο έργο της.

 

Εφόσον εκλεγείτε, θα γίνετε ο πρώτος Πατρινός – και ευρύτερα Αχαιός – πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, στην οποία πάντως θήτευσαν στο παρελθόν σε πολύ ψηλές θέσεις και άλλοι Αχαιοί. Θέλετε να μας κάνετε ένα σχόλιο γι’ αυτό;

Ομολογώ ότι η ιδιαίτερη πατρίδα μου έχει αναδείξει εμβληματικές πολιτικές προσωπικότητες, οι οποίες άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία της χώρας. Την ΟΝΝΕΔ ειδικότερα έχουν υπηρετήσει σε υψηλές θέσεις πολλά και σπουδαία στελέχη που κατάγονται από την Αχαΐα, τα οποία στην πορεία διέπρεψαν στον πολιτικό και επαγγελματικό τους στίβο. Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να γίνω ο πρώτος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από την Αχαΐα και δεν σας κρύβω ότι είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που έχω λάβει πολλά θετικά σχόλια από τους συμπατριώτες μου για την απόφασή μου να δηλώσω υποψηφιότητα. Είναι πολύ σημαντικό όταν θες να φτάσεις κάπου, να μην ξεχνάς ποτέ από πού ξεκίνησες. Είμαι περήφανος για τον τόπο καταγωγής μου και θέλω να συμβάλω ενεργά στην ανάπτυξή του.

 

Ποιό είναι το “αποτύπωμα” που αφήνει ο Κ. Δέρβος, αλλά και ποιό είναι το “αποτύπωμα” που εσείς θέλετε να αφήσετε;

Ο Κώστας Δέρβος κατάφερε αυτό που πολλοί προεξόφλησαν ως αδύνατο: Να κάνει πράξη το μεγάλο στοίχημα της Επανίδρυσης. Μέσα σε τρία χρόνια, η ΟΝΝΕΔ έγινε πιο παρεμβατική και με πλήθος δράσεών της μπόρεσε να αποκτήσει σταθερές βάσεις και να συσπειρώσει ένα μεγάλο ποσοστό των μελών της. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρωθυπουργός τον εμπιστεύτηκε ώστε να αναλάβει την προεδρία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, θέση από την οποία είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει ακόμη περισσότερα. Με τον Κώστα είχαμε μια παραγωγική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, η οποία πλέον έχει εξελιχθεί σε ειλικρινή φιλία. Πλέον, αν καταφέρω να αναλάβω την Προεδρία, θέλω να δημιουργήσω μια Οργάνωση για όλους, που θα εξελίξει κι άλλο τον πολιτικό της λόγο, θα παράγει καινοτόμες ιδέες και θα οδηγήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις όλη την κοινωνία. Μια ΟΝΝΕΔ που θα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Το χρωστάμε στα αδέρφια μας και τους φίλους μας που έφυγαν εκτός Ελλάδος, αλλά και σε όσους νέους ανθρώπους επωμίστηκαν τα βάρη μιας κρίσης που δεν δημιούργησαν.

 

Μέχρι τώρα, έχετε δείξει πως δεν είστε από τους ανθρώπους που “βιάζονται”. Προτιμάτε να κάνετε σταθερά βήματα προς τα πάνω. Κατά συνέπεια, η προεδρία της ΟΝΝΕΔ είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι προς την περαιτέρω ανάμειξή σας στην πολιτική;

Για να είμαι ειλικρινής, τη δεδομένη χρονική στιγμή επιθυμώ να αναλάβω την προεδρία και να οικοδομήσω μια ισχυρή ΟΝΝΕΔ, με ρόλο και λόγο στα πράγματα. Αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε μπροστά μας τρία ολόκληρα χρόνια δημιουργίας και προόδου, επομένως δεν σκέφτομαι το μετά. Για εμένα, η θέση αυτή, αποτελεί μεγάλη ευθύνη και παράλληλα μεγάλη ευκαιρία για να αποδείξω ότι είμαι αντάξιος να προσφέρω παραγωγικά και ποιοτικά στην ανέλιξη της Οργάνωσης και στην κοινή προσπάθεια για την αναγέννηση της χώρας, αλλά και παράλληλα να παραμείνω συνεπής στα επαγγελματικά μου καθήκοντα ως δικηγόρος. Αυτός είναι ο βασικός μου στόχος και όπως είπατε και εσείς, προτιμώ να κάνω σταθερά βήματα στη ζωή μου.

Leave a Reply