Skip to main content
Άρθρα

Νίκη για το παρόν και το μέλλον της χώρας

By 20 Μαΐου, 2023No Comments

Άρθρο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Το αίτημα των πολιτών στις εκλογές, είναι για να γίνει η ζωή τους καλύτερη. Να έχουν καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς, ένα κράτος που να μπορεί να ανταποκριθεί με τρόπο σύγχρονο στις ανάγκες τους, μια Κυβέρνηση που να προστατεύει τη χώρα και να δημιουργεί ευκαιρίες για όλους.

Μέσα σε 17 μήνες περίπου, είχα την ευκαιρία να βρεθώ σχεδόν σε κάθε νομό της χώρας και να ακούσω από τους πολίτες όλα εκείνα που τους απασχολούν. Άκουσα για την αδυναμία των νέων να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και την υπομονή των γονιών, των παππούδων και των γιαγιάδων μας όταν οι συντάξεις τους έκαναν δύο και τρία χρόνια για να εκδοθούν. Άκουσα για τους χαμηλούς μισθούς και την ακρίβεια, για τα προβλήματα στο Σύστημα Υγείας και τη γραφειοκρατία.

Όλα αυτά, τα προβλήματα δεν θα μπορούσαν να λυθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Κάποια δεν λύθηκαν ακόμη. Το μόνο σίγουρο είναι πως έγιναν σημαντικά βήματα για την πρόοδο και την επίλυσή τους. Ίσως τα σημαντικότερα που έγιναν ποτέ.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» δίνει την ευκαιρία σε νέους έως 39 ετών να αποκτήσουν με χαμηλότοκα, επιδοτούμενα δάνεια το πρώτο τους σπίτι. Από την νέα τετραετία -εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν ξανά- 1,8 δις θα διατεθούν σε 137.000 νέους δικαιούχους, ενώ θα ανακαινιστούν 2.500 κοινωνικές κατοικίες και 4.000 κενές κατοικίες σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δημοσίου θα δοθούν με ευνοϊκούς όρους.

Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από 650 σε 780 ευρώ και ο μέσος μισθός από 1.046 σε 1.176. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο στόχος είναι να αυξηθούν ξανά: ο κατώτατος μισθός στα 950 και ο μέσος μισθός στα 1500, να μειωθούν σταδιακά οι ασφαλιστικές εισφορές, να μειωθούν ακόμα περισσότεροι φόροι -από τους 50 που έχουν ήδη μειωθεί ή καταργηθεί- και κυρίως το τέλος επιτηδεύματος το οποίο έχουμε δεσμευθεί ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα καταργηθεί.

Η υγεία και το ΕΣΥ στηρίχθηκαν μέσα στην πανδημία με την αναβάθμιση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, τον υπερδιπλασιασμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης», το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, γι’ αυτό και έχουμε στόχο να προσληφθούν 10.000 υγειονομικοί, να εκσυγχρονίσουμε 80 νοσοκομεία και 156 κέντρα υγείας και να μειώσουμε το χρόνο αναμονής για τακτικά χειρουργεία, κλήσεις ΕΚΑΒ και τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Οι ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο ξεπέρασαν τα 1,2 δισεκατομμύρια, διευκολύνοντας καθημερινά τους πολίτες να γλιτώσουν χαμένες ώρες σε ουρές, με το στόχο να είναι μέσα στην επόμενη τετραετία να ψηφιοποιηθούν πλήρως τα αρχεία του κεντρικού κράτους και όλες οι πληροφορίες μεταξύ του Δημοσίου να διακινούνται αποκλειστικά ψηφιακά.

Η ζωή μας να γίνεται συνέχεια καλύτερη. Γι’ αυτό αύριο με την ψήφο μας δίνουμε ισχυρή εντολή στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί έχουμε αποδείξει πως αξίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, γιατί με τη δύναμη που μας δίνουν συνεχίζουμε το έργο μας. Για μια Ελλάδα, δίκαιη, παραγωγική, κοινωνική, πράσινη, ψηφιακή, ισχυρή, για μια Ελλάδα καλύτερη.

Leave a Reply