Skip to main content
Άρθρα

Κυριακή, κερδίζουμε όλοι μαζί

By 19 Μαΐου 202320 Ιουνίου, 2023No Comments

Άρθρο στο protothema.gr

 

Λίγες μόλις ώρες πριν από τις εθνικές εκλογές, ο λόγος περνά στους πολίτες. Την Κυριακή οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα κληθούν να αποφασίσουν σε ποια χώρα θα ζήσουμε, σε ποια χώρα θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

Με την ψήφο τους θα καθορίσουν ποιο είναι το όραμά μας για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές και, βέβαια, ποιος είναι ο καταλληλότερος να ενσαρκώσει αυτό το όραμα.

Για όποιον έχει παρακολουθήσει έστω και ελάχιστα την προεκλογική περίοδο, είναι σαφές ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να φέρει τη χώρα στο μέλλον είναι η Νέα Δημοκρατία. Και αυτό γιατί είμαστε το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για την Ελλάδα του 2027, την ώρα που η αντιπολίτευση το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι τα συνθήματα και τα σύμβολα του παρελθόντος. Πέρα, όμως, από το σχέδιο, μέσα από το έργο μας την τετραετία 2019-2023 έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε και τη βούληση, και τον τρόπο να το εφαρμόσουμε.

Με βάση τα προσωπικά μου βιώματα, αλλά κυρίως μέσα από όσα είχα την ευκαιρία να ακούσω από τους πολίτες ως Γραμματέας του κόμματός μου, τολμώ να πω ότι η μοναδική αξιόπιστη επιλογή είναι η ψήφος στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρώτον γιατί ως κυβέρνηση καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να κρατήσουμε τη χώρα όρθια μπροστά στις κρίσεις, αλλά και να πετύχουμε μια σειρά από μεγάλες προοδευτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που πήγαν τη χώρα μπροστά.

Ως ένας νέος άνθρωπος που έζησε και μεγάλωσε στην Πάτρα, είδα μετά από πολλά χρόνια μια Κυβέρνηση που δεν ξέχασε την ελληνική περιφέρεια. Υλοποιήσαμε και προωθήσαμε μεγάλα έργα υποδομής, ανοίξαμε τον δρόμο σε επενδύσεις από εταιρίες- κολοσσούς του εξωτερικού, δώσαμε κίνητρα για επενδυτικά σχέδια σε εγχώριες επιχειρήσεις, δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές για τους ανθρώπους που ζουν στην περιφέρεια, μειώνοντας την ανεργία κατά σχεδόν 7%.

Ως φοιτητής που σπούδασε σε δημόσιο Πανεπιστήμιο και μάλιστα στην ακριτική Κομοτηνή, είδα το κράτος να δίνει εφόδια στους φοιτητές του: νέα προγράμματα σπουδών και συνεργασίες με σπουδαία ιδρύματα του εξωτερικού, οικονομική στήριξη των φοιτητών, νέες εστίες, βιομηχανικά διδακτορικά. Και θέσαμε τις βάσεις για να δώσουμε τέλος στην παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, μια γενναία κίνηση στην κατεύθυνση της οποίας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουμε ακόμα σημαντικά βήματα να κάνουμε – και είμαστε αποφασισμένοι να τα ολοκληρώσουμε.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θωράκισε τα σύνορά της, ενισχύοντας την αμυντική της δυνατότητα, στηρίζοντας τους ακρίτες της, προστατεύοντας την εδαφική της ακεραιότητα με σεβασμό στους διεθνείς κανόνες δικαίου. Και, μαζί με όλα αυτά, αναβάθμισε τη διεθνή θέση της χώρας μας, με σημαντικές διακρατικές συμφωνίες, με πρωτοβουλίες που αναδείχθηκαν σε καλές διεθνείς πρακτικές, με δυναμική και καθοριστική παρουσία στα κέντρα των εξελίξεων.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, που είχε περάσει πολλά χρόνια με το Δημόσιο «συνεταίρο» στην επιχείρησή του και έδινε 80% από τα κέρδη του σε φόρους και εισφορές, ένιωσα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ότι η πολιτεία επιβράβευσε τους επαγγελματίες και το επιχειρείν και δεν θέλησε να τους «εκδικηθεί». Μειώσαμε ή καταργήσαμε πάνω από 50 φόρους και τώρα, εφόσον οι πολίτες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς, θα συνεχίσουμε το έργο μας, μειώνοντας ακόμα περισσότερους, με πρώτο το τέλος επιτηδεύματος – το τελευταίο «μνημονιακό» κατάλοιπο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και τέλος, προχωρήσαμε προγράμματα για την νεανική επιχειρηματικότητα, το reskilling.

Πέρα, όμως, από τα πεπραγμένα μας, η αξιοπιστία μας θεμελιώνεται και στο γεγονός ότι πρώτοι εμείς δηλώνουμε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά βήματα μπροστά μας για να κλείσουμε κι άλλο την «ψαλίδα» με τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι, όμως, εξίσου αλήθεια ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια θέσαμε ισχυρές και στέρεες βάσεις για να το πετύχουμε. Και είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, οικοδομώντας πάνω σε όσα πετύχαμε όλοι μαζί με μεγάλο κόπο.

Αντίθετα, η μόνη συνέπεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαντλείται στις υποσχέσεις της για επανάληψη της καταστροφικής τετραετίας 2015-2019. Δεν έμαθαν τίποτα από την αποτυχία τους και αυτό αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Κατρούγκαλου, ο οποίος δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι θα επαναφέρει τον ασφαλιστικό του νόμο, με τον οποίο οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν κάθε χρόνο το 20% του ετήσιου εισοδήματός τους ως εισφορά στον ΕΦΚΑ.

Μαζί με την υποστήριξη της βίας στα πανεπιστήμια και την εξαγγελία για επαναδιαπραγμάτευση των αμυντικών συμφωνιών, είναι πλέον ξεκάθαρο το μείγμα οικονομικής επιδρομής, ακυβερνησίας και αναξιοπιστίας που διαπνέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι «ειδικοί σκοποί» της κυβέρνησης που ονειρεύεται ο κύριος Τσίπρας είναι η επιστροφή στις χειρότερες ημέρες του 2015.

Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας, για το μέλλον μας. Ψηφίζουμε για τη χώρα μας, για το κράτος που θέλουμε, για την πρόοδό μας, την προκοπή του τόπου. Και αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί μόνο μια σταθερή, συνεπής και αξιόπιστη Κυβέρνηση, που πατάει σε γερές βάσεις, σχεδιάζοντας αισιόδοξα και υλοποιώντας αποφασιστικά το μέλλον. Και αυτή η κυβέρνηση είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με ισχυρό Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την Κυριακή, κερδίζουμε όλοι μαζί.

Leave a Reply