Skip to main content
Άρθρα

Τέσσερα χρονιά μετά

By 1 Μαρτίου 20234 Μαρτίου, 2023No Comments

Άρθρο στην εφημερίδα «Απογευματινή»

 

Από τις 7 Ιουλίου του 2019 μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα είναι χωρίς αμφιβολία μια διαφορετική χώρα. Πέρασε μέσα από συμπληγάδες παγκόσμιων κρίσεων και έμεινε όρθια στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Προσαρμοστήκαμε σε όσα οι μεγάλες προκλήσεις έφεραν στο δρόμο μας κι όμως το έργο της Κυβέρνησης δεν έμεινε ούτε λεπτό στάσιμο. Μπορεί κανείς να πει ότι όλες οι κρίσεις, αντί να μας οδηγήσουν σε αδιέξοδο, επιτάχυναν την πορεία της Ελλάδας προς την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και η ψηφιοποίηση υπηρεσιών, έδωσαν τη δυνατότητα σε κάθε ιδιώτη και κάθε επιχείρηση να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, η στήριξη του κράτους διασφάλισε τη διατήρηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, και οι μεγάλες επενδύσεις που ήρθαν στη χώρα σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό της ΔΥΠΑ, δημιούργησαν 300.000 θέσεις εργασίας μειώνοντας την ανεργία κατά 6%.

Πάνω από 50 φόροι μειώθηκαν οριζόντια για κάθε πολίτη, οι συντάξεις αποδίδονται πλέον στην ώρα τους χωρίς καθυστερήσεις, ενώ οι συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες εκκαθαρίστηκαν με ταχύτητα χωρίς να στερούνται οι συμπολίτες μας όλα εκείνα για τα οποία εργάστηκαν για δεκαετίες.

Μέσα στην ενεργειακή κρίση, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στήριξε με τη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων κάθε νοικοκυριό απέναντι στις αυξήσεις του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό άλλαξε και τώρα πια η Ελλάδα δεν είναι το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, ενώ τα σύνορά μας προστατεύονται αποτελεσματικά και οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί κατά 90%.

Με λίγα λόγια η Ελλάδα είναι πια μια «κανονική» ευρωπαϊκή χώρα. Με σχέδιο, προγραμματισμό και όραμα για την πρόοδό της και την ευημερία των πολιτών. Τώρα ο στόχος είναι να δούμε πως θα είναι η Ελλάδα τέσσερα χρόνια μετά. Η Ελλάδα του 2027, θα έχει ακόμα καλύτερους μισθούς. Ο κατώτατος μισθός έχει ήδη αυξηθεί δύο φορές, ο μέσος μισθός παρουσιάζει σημαντική αύξηση, αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ.

Η Ελλάδα του 2027 θα έχει ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αξιοπρεπές Εθνικό Σύστημα Υγείας με επανδρωμένα και εξοπλισμένα νοσοκομεία, σε συνέχεια των κινήσεων που έγιναν μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

Η Ελλάδα του 2027 θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για τους πολίτες της σε όλη την επικράτεια με κίνητρα και μετρήσιμες πολιτικές που δίνουν προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες και θα τις κάνουν ελκυστικότερες για τις νέες γενιές.

Τέσσερα χρόνια μετά η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν κοιτάζει πίσω, που απορρίπτει τους διχασμούς, σχεδιάζει το μέλλον, επιδιώκει την σταθερότητα και την πρόοδο. Σε τέσσερα χρόνια από σήμερα με αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι Ελληνίδες κι οι Έλληνες θα μπορούν τις σημερινές μας κατακτήσεις να τις θεωρούν κεκτημένα, να είναι ακόμα πιο υπερήφανοι για την πορεία της χώρας και ακόμα πιο αισιόδοξοι για το κοινό μας μέλλον.

Leave a Reply