Skip to main content
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στα Παραπολιτικά: “Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή”

By 12 Μαρτίου 20215 Οκτωβρίου, 2021No Comments

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για τις δράσεις της Οργάνωσης και την συνεχή επαφή με τους νέους, ενώ για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως «επένδυση στην καταστροφή».

 

  1. Έχουμε δει ότι τους τελευταίους μήνες, η ΟΝΝΕΔ έχει «οργώσει» τη χώρα είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιασκέψεων. Υπάρχει απήχηση;

Το σύνθημά μας είναι «ΟΝΝΕΔ για όλους». Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι οι ΟΝΝΕΔίτες βρίσκονται σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, δίνοντας απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών. Θέλουμε να μιλήσουμε με κάθε νέο και νέα σε όλη τη χώρα για τις ανάγκες τους και τις προοπτικές του μέλλοντος. Όσο μας το επέτρεπαν τα μέτρα βρεθήκαμε σε 14 νομούς της χώρας και είμαστε σε «ανοιχτή γραμμή» με όλα τα στελέχη μας μέσω τηλεδιασκέψεων.

Η απήχηση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική: οι πολιτικές μας ακαδημίες έχουν εκατοντάδες συμμετοχές, ενώ ζωντανές μεταδόσεις όπως την παρουσίαση των προτάσεων για το νόμο για την Παιδεία από την κ. Κεραμέως παρακολούθησαν χιλιάδες νέοι. Στον τηλεμαραθώνιο που πραγματοποιήσαμε για τη στήριξη άστεγων συμπολιτών μας, όπου συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώσαμε 17.000 ευρώ, ενώ στην πρόσφατη online ημερίδα για την τοπική αυτοδιοίκηση συμμετείχαν εκατοντάδες αυτοδιοικητικοί απ’ όλη την Ελλάδα.

  1. Δημιουργήσατε κάποιες προτάσεις για το ζήτημα της κακοποίησης με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες. Ως δικηγόρος και νέος που δραστηριοποιείται στην πολιτική θέλουμε την άποψή σας για το πώς μπορούν να περιοριστούν αυτά τα εγκλήματα.

Το ζήτημα των κακοποιήσεων πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του, δίνοντας χώρο και ασφάλεια στα θύματα να μιλήσουν αλλά και τη βεβαιότητα ότι οι θύτες θα τύχουν αυστηρής μεταχείρισης, ανάλογης της βαρύτητας της πράξης τους. Υπό το φως των νέων αποκαλύψεων καταθέσαμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης μια πρόταση για την αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα για ασελγείς πράξεις κατά ανηλίκων, την προσθήκη μιας επιπλέον επιβαρυντικής περίστασης στο έγκλημα του βιασμού με την επιβολή ισόβιας κάθειρξης όταν το θύμα είναι ανήλικο και τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου υποστήριξης και προστασίας των θυμάτων ώστε να διευκολύνεται η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη. Οι προτάσεις μας αυτές έτυχαν θερμής αποδοχής και προωθήθηκαν άμεσα προς την Επιτροπή Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε όλα τα θέματα του δημόσιου διαλόγου, ώστε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία.

  1. Η κατάσταση τις τελευταίες μέρες είναι ιδιαίτερα τεταμένη. Η κούραση του κόσμου, οι διαμαρτυρίες, η πορεία του εμβολιασμού. Πώς θα εξομαλυνθεί η κατάσταση;

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και σημαδεύεται από δεκάδες ζωές που χάνονται καθημερινά. Όλοι μας έχουμε βρεθεί στα όρια της αντοχής μας λόγω της διάρκειας των μέτρων που αναγκαστικά εισηγούνται οι ειδικοί. Η κούρασή μας όμως ισοσταθμίζεται από την ελπίδα που φέρνει το εμβόλιο και τη ταχύτητα με την οποία προχωρά ο εμβολιασμός, καθώς πρόσφατα ξεπεράσαμε τις 1.000.000 δόσεις.

Το λυπηρό είναι πως ενώ θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι γύρω από τον κοινό στόχο, βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις του να πυροδοτεί και να επενδύει στην καταστροφή. Καθημερινά καλεί σε πορείες-υγειονομικές βόμβες για τη στήριξη ενός αμετανόητου δολοφόνου, καθώς «δέχεται το ρίσκο» όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Την ημέρα που βρήκε τραγικό θάνατο ένα βρέφος 37 ημερών, ο σύμβουλος σε θέματα υγείας του κ. Τσίπρα κάλεσε τον κόσμο να «βγει απ’ το λήθαργο και το φόβο της πανδημίας», προσκαλώντας σε «λαϊκές κινητοποιήσεις».

Το πρωί διαμαρτύρονται για τις ΜΕΘ, οι οποίες ήταν λιγότερες από μισές επί των ημερών τους και το απόγευμα καλούν σε μαζικές συγκεντρώσεις με ρητορική μίσους. Τη Δευτέρα στοχοποιούν τους αστυνομικούς και την Τρίτη καταδικάζουν υποκριτικά δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος τους. Η καταστροφολογία τους απέτυχε. Η χώρα αντέχει, βάσει επίσημων στοιχείων, κερδίζει το στοίχημα του εμβολιασμού και αποτελεί παράδειγμα για όλη την Ευρώπη, κρατώντας ταυτόχρονα ζωντανή την οικονομία ετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα.

  1. Τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού έχουν περιορίσει τη δράση της ΟΝΝΕΔ; Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Η τεχνολογία μας έχει λύσει τα χέρια και παραμένουμε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων με διαρκείς παρεμβάσεις. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η έναρξη μιας καμπάνιας γύρω από τον πρωτογενή τομέα ο οποίος αποτελεί την οικονομική ραχοκοκαλιά της χώρας, μια καμπάνια για τους νέους γονείς και τις ανάγκες τους, αλλά και μια μεγάλη δράση για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία. Με αυτή την τελευταία δράση θα δώσουμε βήμα σε νέους από όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας, ένα project το οποίο έχει ενθαρρυνθεί ιδιαίτερα από τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργό τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη  σε πρόσφατη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ.

Leave a Reply