Skip to main content
Συνεντεύξεις

Δεν μπορούν 50 άτομα να παγώνουν μια πόλη εκατομμυρίων ανθρώπων

By 29 Δεκεμβρίου 2019No Comments

Δεν μπορούν 50 άτομα να παγώνουν μια πόλη εκατομμυρίων ανθρώπων

Συνέντευξή μου στην εφημερίδα KontraNews 29.12.2019

Τι θέση παίρνετε για τα πρωτοφανή περιστατικά αστυνομικής βίας;

Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να δρα μέσα στα πλαίσια που της ορίζει το Σύνταγμα σεβόμενη τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ είχαν ως σκοπό την προστασία των πολιτών από οργανωμένες γιάφκες παραβατικών. Καλώς έγιναν και καλώς θα συνεχιστούν. Η ανομία τελείωσε και η παρανομία διώκεται πλέον όπως παντού στον κόσμο. Να βάλουμε όμως αυτό που ρωτάτε στις σωστές του διαστάσεις: μέχρι στιγμής έχουμε καταγγελίες οι οποίες αξιολογούνται από τους αρμόδιους θεσμούς. Αν οι θεσμοί αποφανθούν ότι είχαμε περιστατικά υπέρμετρης και παράνομης βίας, τότε αυτονόητα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις. Μέχρι τότε, όμως, αυτό που έχουμε δεν είναι γεγονότα, αλλά καταγγελίες από όσους φέρονται να εμπλέκονται σε καταλήψεις και άλλες παράνομες ενέργειες.

Θα θέλατε να σχολιάσετε τις δηλώσεις των Βουλευτών της Ν.Δ. , Λοβέρδου και Παπαδημητρίου; Θα πρέπει να παρέμβει ο Πρόεδρος της Βουλής όπως ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Πρόεδρος της Βουλής είναι ένας εξαιρετικός νομικός και ένας επαρκέστατος κοινοβουλευτικός. Δεν χρειάζεται τις υποδείξεις μας για να ερευνήσει ή να διαπιστώσει αν πρέπει να παρέμβει. Πολλώ δε μάλλον δεν χρειάζεται τις υποδείξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία διακρίθηκε τα προηγούμενα χρόνια για την κουρελοποίηση θεσμών και διαδικασιών και δυστυχώς εξακολουθεί να διακρίνεται για τη χυδαιότητα και τη θρασύτητα των στελεχών της, με πρώτο τον κύριο Πολάκη και πολλούς παλιούς ή όψιμους συντρόφους του να τον συναγωνίζονται επάξια.

Πιστεύετε ότι έτσι εφαρμόζεται το δόγμα «νόμος και τάξη;»

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι σε μια δημοκρατία δεν πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι ή ότι δεν πρέπει να υπάρχει τάξη; Οι δύο αυτές έννοιες είναι θεμέλια της δημοκρατίας και της κοινωνίας ακριβώς επειδή προστατεύουν τον ανίσχυρο, αυτόν που τάχα υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πραγματικότητα τον αφήνει έρμαιο διάφορων συμμοριών. Η κοινωνία απαιτεί κράτος δικαίου και το αίτημα αυτό αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους εξελέγη στο τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτό θα κάνουμε: θα βάλουμε οριστικό τέλος στην ανομία, επαναφέροντας την ασφάλεια και αναδεικνύοντας το “φλερτ” του ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες ομάδες που έκαναν κουμάντο στην επί των ημερών του ακυβέρνητη χώρα.

Συμφωνείτε με τις νέες διατάξεις που βάζουν απαγορευτικό στις πορείες;

Κανένα απαγορευτικό δεν μπαίνει στις πορείες και αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών μιας ευνομούμενης χώρας να συναθροίζονται και να διαδηλώνουν ελεύθερα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλογικευθεί ο τρόπος πραγματοποίησής τους, να υπάρχει αναλογία μεταξύ του δικαιώματος και των συνεπειών για τους υπόλοιπους πολίτες. Με απλά λόγια, δεν μπορούν 50 άτομα να παγώνουν μια πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων και αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να επιτευχθεί: να υπάρξει ξανά κράτος δικαίου που η προηγούμενη κυβέρνηση καταπάτησε για να θολώσει τα νερά σχετικά με τις πολιτικές της που καταρράκωσαν τη χώρα.

Εκτιμάτε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο;

Η Ελλάδα έχει αποδείξει με την εξωτερική της πολιτική και τις κινήσεις της πως επιθυμεί την επίλυση των διαφορών μας με τη γείτονα σε διπλωματικό επίπεδο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Δεν ενστερνιζόμαστε την έκρυθμη κατάσταση που προσπαθεί να πυροδοτήσει η άλλη πλευρά. Έχουμε με το μέρος μας το δίκιο το οποίο πηγάζει από τους Διεθνείς Κανόνες Δικαίου και με αυτό προχωράμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Η ΟΝΝΕΔ κατέθεσε πρόσφατα ένα ψήφισμα ενώπιον της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά της παράνομης συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό και αποτελεί πλέον θέση του ΕΛΚ. Τέτοιες κινήσεις αποδεικνύουν πως έχουμε τη στήριξη της ευρωπαϊκής μας οικογένειας.

Ως νέος άνθρωπος τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει για να ανοίξουν οι δουλειές;

Μέρα με τη μέρα τα πράγματα για τους επαγγελματίες στη χώρα φαίνεται πως πηγαίνουν προς το καλύτερο. Ως δικηγόρος εγώ ο ίδιος βλέπω την πολιτική της Κυβέρνησης να φέρνει αισθητά καλύτερα αποτελέσματα στον κλάδο μου αλλά και σε όλο το φάσμα της επαγγελματικής ζωής του τόπου. Οι νέες επενδύσεις, τα φορολογικά κίνητρα και οι ελαφρύνσεις στον οικονομικό τομέα που συντεταγμένα και με σχέδιο προγραμματίζει και υλοποιεί το επιτελείο της Κυβέρνησης θα δώσουν το έναυσμα για τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Leave a Reply