Skip to main content

Έχετε περάσει από αρκετές θέσεις μέσα στην ΟΝΝΕΔ και τώρα διεκδικείτε και την προεδρία. Τι θα θέλατε να αλλάξετε, να εξελίξετε και να αξιοποιήσετε από αυτή τη θέση;

Ο στόχος μου είναι το σύνθημα της καμπάνιας μου: ΟΝΝΕΔ για όλους. Πώς μεταφράζεται αυτό; Μεταφράζεται σε μια οργάνωση η οποία θα είναι ο εκπρόσωπος των νέων στη Νέα Δημοκρατία και όχι ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στους νέους. Μια οργάνωση που θα έχει λόγο και θέσεις για όλα τα προβλήματα – μικρά και μεγάλα – που απασχολούν τους νέους, αλλά και όλους τους Έλληνες. Μια οργάνωση που θα έχει ρόλο τόσο αυτός που ξεκίνησε να ασχολείται από μαθητής ή φοιτητής, όσο και εκείνος που ενεργοποιήθηκε πολιτικά πιο μεγάλος, με μόνο κριτήριο τις ικανότητες και την καταλληλότητά τους.

Θέλω να αλλάξω την άποψη ακόμα περισσότερων συμπολιτών μας ότι στην πολιτική «όλοι ίδιοι είναι» – γιατί δεν είμαστε: υπάρχουν οι καιροσκόποι, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να πάει μπροστά η χώρα∙ υπάρχουν αυτοί που διχάζουν και αυτοί που θέλουν να ενώσουν∙ υπάρχουν αυτοί που πάνε «βλέποντας και κάνοντας» και υπάρχουν και εκείνοι που μελετούν προσεκτικά τα βήματά τους χωρίς να χάνουν χρόνο. Θέλω να εξελίξω τη μαζικότητα της Οργάνωσης, αλλά και να εξειδικεύσω ακόμα περισσότερο τον πολιτικό της λόγο. Τέλος, θέλω να αξιοποιήσω αυτή τη θέση για να δείξω στους νέους ότι η πολιτική δεν είναι «κλειστό επάγγελμα», αλλά ένας νέος άνθρωπος όπως όλοι οι νέοι που ξέρουμε, που δουλεύει, που έχει επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις, μπορεί να ασχολείται ταυτόχρονα με την πολιτική χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψει όλα τα υπόλοιπα.

Τρία χρόνια μετά την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα βήματα που έκανε η νεολαία της γαλάζιας παράταξης;

Αναμφίβολα ότι ξανακερδίσαμε την αξιοπιστία μας και ότι πλέον αντιμετωπιζόμαστε ως ισότιμοι συνομιλητές στο δημόσιο διάλογο. Αυτό δεν έγινε ούτε εύκολα, ούτε αυτόματα. Αντίθετα, δουλέψαμε μεθοδικά, μιλήσαμε με νέους ανθρώπους όλων των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων για να ανανεώσουμε τις ιδέες και τις θέσεις μας, διοργανώσαμε σεμινάρια επιμόρφωσης για να έχει ο λόγος μας δομή και στόχευση. Έτσι ξανακερδίσαμε το ενδιαφέρον όχι μόνο από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος. Πλέον η ΟΝΝΕΔ είναι επίκαιρη και, όπως είπα και πιο πριν, θέλουμε να βρεθεί σύντομα διακριτά μπροστά από τον κομματικό μας φορέα.

Υπάρχει τελικά ουσιαστικός τρόπος παρέμβασης ώστε να διεκδικήσουν οι νέοι καλύτερες ευκαιρίες μέσω της πολιτικής τους δράσης; Τι θα απαντούσατε στους δύσπιστους;

Ναι, υπάρχει και είναι η αναλυτική διατύπωση των αιτημάτων και η λεπτομερής ενημέρωση των πολιτών τόσο για το περιεχόμενο του αιτήματος, όσο και για τον τρόπο εφαρμογής, το χρονοδιάγραμμα και τις συνέπειες που θα φέρει η αλλαγή που εισηγούμαστε. Οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές απέδειξαν ότι δεν συγκινούνται πλέον από απλοϊκά και διχαστικά συνθήματα, αλλά από το ρεαλιστικό όραμα που διατυπώνεται με αισιοδοξία και μετριοπάθεια. Παντού στον κόσμο οι κοινωνίες πήγαν μπροστά με ενότητα και σχέδιο. Όπως τα κατάφεραν όλοι, έτσι θα τα καταφέρουμε και εμείς.

Ποια είναι τα αιτήματα της ΟΝΝΕΔ από την κυβέρνηση;

Να δώσει χώρο στη γενιά μας. Δεν ζητάμε ούτε αργομισθίες, ούτε θέλουμε να ζούμε με επιδόματα. Θέλουμε να μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι μέσα από τη δουλειά μας. Να μπορούμε να ζήσουμε, να κάνουμε οικογένεια και να πάμε μπροστά μέσα από τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά θέλουμε ευκαιρίες και βιώσιμες συνθήκες, που σημαίνει να μην δουλεύουμε για να πληρώνουμε το κράτος. Αυτή τη στιγμή πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν υποχρεώσεις που αθροιστικά υπερβαίνουν τα εισοδήματά τους και τόσοι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι βρίσκονται σε ελάχιστα καλύτερη θέση.

Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη μείωση των οικονομικών μας υποχρεώσεων, αλλά με μια σειρά από πολιτικές που θα αλλάξουν τη χώρα: από τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέχρι τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και από την ασφάλεια μέχρι τις επενδύσεις, δεν υπάρχει ούτε ένα υπουργείο το οποίο να μην έχει μια πολύ σοβαρή μεταρρύθμιση που μας ενδιαφέρει.

Πώς σκοπεύετε να διεκδικήσετε αυτές τις πρωτοβουλίες και με ποιους τρόπους θα ασκήσετε πιέσεις προς την κυβέρνηση;

Όπως σας είπα και πιο πριν, την προηγούμενη τριετία καταφέραμε να ανακτήσουμε τη θέση μας στο δημόσιο διάλογο μέσω της ενίσχυσης της αξιοπιστίας μας. Όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε ένα διαφορετικό πολιτικό ύφος το οποίο αποδείχθηκε αποδοτικό, έτσι και εμείς θέλουμε και μπορούμε να δείξουμε ότι οι κινητοποιήσεις δεν είναι ούτε ο μόνος, ούτε ο πιο αποδοτικός τρόπος διεκδίκησης. 

Τόσο τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, όσο και οι εκπρόσωποί μας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας που θα αναδειχθούν στο Συνέδριό μας έχουν τη γνώση, έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να ελέγχουν θεσμικά αν τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης αντανακλούν τις προεκλογικές μας εξαγγελίες. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι η Κυβέρνηση θα καταγράφει επιδόσεις μεγαλύτερες από τις δεσμεύσεις της.

Leave a Reply