Skip to main content
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Γνώμη Πατρών» και τον δημοσιογράφο Φώτη Καλύβα

By 23 Ιουνίου, 2023No Comments

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Γνώμη Πατρών» και τον δημοσιογράφο Φώτη Καλύβα

 

  1. Βρισκόμαστε ελάχιστα 24ωρα πριν τις κάλπες. Θέλετε να μας κάνετε μία πρόβλεψη για το ποσοστό της ΝΔ; Θα είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από τις εκλογές του Μαΐου;

Το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου δικαίωσε μια συνολική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια πολιτική την οποία, εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν και στις 25 Ιουνίου, θα συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερη ορμή, προκειμένου να γίνονται μέρα με τη μέρα οι ζωές των Ελλήνων καλύτερες. Η εκλογική διαδικασία που θα γίνει σε λίγες μέρες είναι μια εντελώς νέα μάχη. Η κάλπη, όπως λέει και ο Πρόεδρός μας, είναι άδεια και για να μπορέσουμε να πάμε τη χώρα ακόμα πιο μπροστά χρειάζεται μια ασφαλής αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Από την επαφή μας με τον κόσμο, σε όλες μας τις επισκέψεις ανά την Ελλάδα, δεν εισπράττουμε κλίμα εφησυχασμού, αλλά μια ανάγκη για σταθερότητα και μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.

 

  1. Κάνοντας μία πρώτη αποτίμηση της περιόδου που ακολούθησε από το βράδυ της 21ης Μαΐου μέχρι τώρα, για ποιους λόγους πιστεύετε ότι η ΝΔ κατάφερε να βάψει μπλε, σχεδόν όλον τον χάρτη της Ελλάδας;

 

Οι πολίτες είδαν μετά από χρόνια μια Κυβέρνηση που τους στήριξε στα δύσκολα μέσα στις πιο δυσμενείς συνθήκες, μέσα σε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις. Μια Κυβέρνηση που εφάρμοσε τις δεσμεύσεις που έκανε στον ελληνικό λαό και τίμησε τη Συμφωνία Αλήθειας που σύναψε με τους πολίτες πριν τέσσερα χρόνια. Οι πολίτες είδαν ότι «Το είπαμε και το κάναμε». Μειώσαμε πάνω από 50 φόρους, αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας κατά 410.000, η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια στις εξαγωγές, στις άμεσες επενδύσεις, στη μείωση της ανεργίας των νέων και των γυναικών. Ξεμπλόκαρε μεγάλα έργα, όπως ο Αυτοκινητόδρομος Πάτρα- Πύργος, ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη, το μετρό στη Θεσσαλονίκη και η επέκτασή του στην Αθήνα. Εξασφάλισε μέσα στην πανδημία, παίρνοντας κρίσιμες αποφάσεις, τις θέσεις εργασίας και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στην πληθωριστική και ενεργειακή κρίση, φορολογώντας τα υπερκέρδη των παρόχων. Έκανε μεγάλες διεθνείς και αμυντικές συμφωνίες, θωρακίζοντας τη χώρα και μείωσε κατά 90% τις μεταναστευτικές ροές.

Στα λάθη και τις αστοχίες δεν κρύφτηκε. Τα παραδέχτηκε και στρώθηκε στη δουλειά για να τα διορθώσει με αμεσότητα και θάρρος.

Παράλληλα δεν απομακρύνθηκε ποτέ από τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν συνεχώς δίπλα στους πολίτες με συνεχείς επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να αφουγκραστούν τους προβληματισμούς τους και να επιβλέπουν από κοντά την πρόοδο του Κυβερνητικού έργου.

Με λίγα λόγια, οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν γιατί είδαν μια Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό να κάνουν πραγματικότητα όσα δεσμεύτηκαν.

  1. Προσωπικά, σας ξάφνιασε η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ;

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε τέσσερα χρόνια να κάνει αντιπολίτευση, όχι στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στην ίδια τη χώρα. Πορεύτηκε πολλές φορές ακόμα και με το να υιοθετεί και να διασπείρει εθνικά επιζήμια fake news και να απέχει από κάθε σημαντική στιγμή για τους πολίτες.

Στην πανδημία αμφισβητούσε την ύπαρξη των εμβολίων, μιλούσε για «ξεστοκάρισμα» και διοργάνωνε πορείες για αμετανόητους δολοφόνους. Μιλούσε για ένα δήθεν νεκρό κορίτσι στον Έβρο, αρνούνταν την αναγκαιότητα της θωράκισης της χώρας, στη διαχείριση του μεταναστευτικού -κάτι που το απέδειξε και πολύ πρόσφατα με το τραγικό ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου- κατηγορούσε την κυβέρνηση και το Λιμενικό Σώμα.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν έργο, αποτέλεσμα, όραμα για την πατρίδα και το μέλλον. Θέλουν συναινέσεις, διάλογο και συγκεκριμένες πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που τους πρόσφερε ήταν να παπαγαλίζει συνθήματα του παρελθόντος, να λέει «όχι σε όλα» και να γυρίζει την πλάτη στη χώρα. Έτσι του γύρισαν την πλάτη και οι πολίτες.

 

  1. Αρκετοί λένε ότι η Ελλάδα διανύει πλέον μία νέα φάση, με μόνο ισχυρό πολιτικό πόλο τη ΝΔ και μία νέα πολυδιάσπαση του πολιτικού τοπίου από εκεί και πέρα. Συμμερίζεστε την άποψη; Και αν ναι, σε ποιες αιτίες αποδίδετε το φαινόμενο;

 

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη παράταξη της μεταπολίτευσης. Ένα μεγάλο, λαϊκό κόμμα με τους πολίτες στο κέντρο της πολιτικής του, πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αναδειχθεί στη μόνη υπεύθυνη δύναμη της χώρας, τη μόνη παράταξη που έχει απτό και συγκεκριμένο πρόγραμμα για την διακυβέρνηση της χώρας, το οποίο απευθύνεται σε όλες και όλους.

Από την άλλη και ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι απόλυτα κομβικός για την λειτουργία του πολιτεύματος. Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία τέσσερα χρόνια η αντιπολίτευση έχει παρερμηνεύσει τον πολιτειακό της ρόλο και αρκείται στο να «πετροβολά» την ΝΔ. Η άρνηση σε όλα απλώς και μόνο για να κάνεις άκαρπη αντιπολίτευση, δεν είναι ουσιαστική άσκηση πολιτικής υπέρ των πολιτών.

 

  1. Ανήκετε στη νέα γενιά πολιτικών με θεαματική εξέλιξη. Από πρωτεργάτης της επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ και ακολούθως, πρόεδρος αυτής της μεγάλης κομματικής νεολαίας, στη θέση του Γραμματέα της ΝΔ. Ποιά είναι η επόμενη μέρα για τον Παύλο; Ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα;

 

Είναι για μένα τεράστια τιμή να βρίσκομαι σε μια τόσο κρίσιμη εκλογική διαδικασία, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Γραμματέας του κόμματος στο οποίο ανήκω από παιδί. Στις 25 Ιουνίου θα κριθούν οι κόποι και οι προσπάθειες πολλών μηνών, οπότε μόνο αυτό υπάρχει στο μυαλό μου αυτή τη στιγμηή. Για μένα σημασία έχει να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της στήριξης των μελών μας σε όλη την Ελλάδα.

 

 

  1. Χρειάστηκε να περάσουν 46 χρόνια – από τις εκλογές του 1977 – ώστε η ΝΔ να ξαναγίνει πρώτη δύναμη στην Αχαΐα. Που αποδίδετε αυτή την ιστορική αλλαγή και ποιες είναι οι προτεραιότητες της επόμενης 4ετίας για την Αχαΐα;

 

Την τετραετία που πέρασε οι πολίτες του νομού, είδαν τα πράγματα να αλλάζουν ουσιαστικά. Μεγάλα έργα υποδομής, όπως ο Αυτοκινητόδρομος Πάτρα- Πύργος, η ανακατασκευή και αναβάθμιση του Λιμένα Πατρών, η ανάπλαση του λιμένα Αιγίου, το φράγμα Πείρου- Παραπείρου, τα οποία οι ιδεοληψίες της προηγούμενης κυβέρνησης κρατούσαν «δέσμια», προχωρούν με γρήγορο ρυθμό. Η ανεργία μειώθηκε σε ποσοστά- ρεκόρ, δόθηκαν ενισχύσεις ύψους 651 εκ. ευρώ στην αγροτική παραγωγή, δημιουργήθηκαν ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 306 εκ. ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου που έδωσαν στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα την πνοή ανάπτυξης που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη. Και γι’ αυτό το λόγο εμπιστεύτηκαν την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Αχαΐα μπορεί να γίνει ένας ακόμα μεγαλύτερος διαμετακομιστικός κόμβος και μαζί με τον πολιτισμό, το φυσικό κάλλος του νομού, το Πανεπιστήμιό της και με μια ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης από τους Αχαιούς πολίτες στις 26 Ιουνίου όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Leave a Reply