Skip to main content
Άρθρα

Το έργο μας οδηγός για το μέλλον

By 17 Μαΐου, 2023No Comments

Είμαστε μόλις τέσσερις ημέρες μακριά από τις εθνικές εκλογές. Τη στιγμή της σημαντικότερης συλλογικής απόφασης των πολιτών, εκείνης που θα κρίνει το άμεσο και σίγουρα το μακροπρόθεσμο μέλλον μας. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, το ξέρουμε καλά, περάσαμε διά πυρός και σιδήρου και ήρθαμε αντιμέτωποι με μια σειρά κρίσεων που ούτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Κι όμως, η Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφεραν με πολιτικές και συγκεκριμένα μέτρα να κάνουν τις κρίσεις αυτές να μετατραπούν σε δρόμους προς την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Γνωρίζαμε όλοι ότι η Ελλάδα έχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας, ιδιαίτερα στη νέα γενιά κι όμως, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, η Κυβέρνηση με στοχευμένες πολιτικές και έκτακτες ενισχύσεις διατήρησε όλες τις θέσεις εργασίας και διασφάλισε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, με μέτρα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ παράλληλα, χάρη στα προγράμματα της ΔΥΠΑ για την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και τις μεγάλες επενδύσεις από διεθνείς κολοσσούς,  οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 300.000, μειώνοντας έτσι την ανεργία κατά σχεδόν 7%. Την επόμενη μέρα, εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν ξανά τη Νέα Δημοκρατία, θα δημιουργηθεί ένα νέο μόνιμο ετήσιο πρόγραμμα για 10.000 νέες θέσεις εργασίας για νέους έως 29 ετών με μικρή εργασιακή εμπειρία, με στόχο τη μείωση της ανεργίας κάτω από το 10% μέχρι το 2025 και κάτω από 8% μέχρι το 2027.

Λέγαμε πως το κράτος δυσκολεύει τους πολίτες αντί να τους εξυπηρετεί κι όμως μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, πάνω από 1500 υπηρεσίες μέσω του gov.gr βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών και οι 1.200.000.000 ψηφιακές συναλλαγές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα μεταφράζονται σε πολύ λιγότερα «χιλιόμετρα» σε ουρές για κάθε πολίτη. Τα ψηφιακά ΚΕΠΑ, η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας και τα myΚΕΠliveπαρέχουν, όχι απλώς ισότιμη πρόσβαση σε όλους στις συναλλαγές τους με το κράτος, αλλά διευκολύνουν ουσιαστικά τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Το βλέμμα μας την επόμενη μέρα είναι στραμμένο στη διεύρυνση αυτών των παρεχόμενων υπηρεσιών, την πλήρη ψηφιοποίηση των κεντρικών αρχείων του κράτους, ώστε μέχρι το 2025 να διακινούνται όλες οι πληροφορίες μεταξύ του δημοσίου ηλεκτρονικά.

Βλέπαμε πως το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ενοικίων είχε δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο ζήτημα της στέγασης κι έτσι με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» για επιδοτούμενα δάνεια σε νέους μέχρι 39 ετών δίνουμε την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Στο πρόγραμμα διακυβέρνησης της ΝΔ υπάρχει η πρόβλεψη για τη διάθεση 1,8 δισ. ευρώ σε συνολικά 137.000 νέους δικαιούχους για φθηνά στεγαστικά δάνεια, προσιτά ρυθμιζόμενα ενοίκια και παροχή δωρεάν στέγης σε ευάλωτους πολίτες και οικογένειες. Παράλληλα θα προχωρήσει η ανέγερση 2.500 κοινωνικών κατοικιών και η ανακαίνιση 4.000 κενών κατοικιών, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, οι οποίες παραδίδονται με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους σε δικαιούχους.

Έχουμε ακόμα πολλά βήματα να κάνουμε και η χώρα μας χρειάζεται τόλμη και σταθερότητα για να προχωρήσει ακόμα πιο μπροστά. Δεν πανηγυρίζουμε. Αναγνωρίζουμε, όμως, πως το έργο της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί τεκμήριο αξιοπιστίας των δεσμεύσεών μας για την επόμενη μέρα και γι’ αυτό καλούμε τους Έλληνες πολίτες να μας εμπιστευθούν ξανά. Για να μπορέσουμε με την αυτοδύναμη Κυβέρνηση της ΝΔ και ισχυρό Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάμε τη χώρα μας ακόμα πιο μπροστά, με μόνο γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων.

Leave a Reply