Skip to main content
Ομιλίες

Ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

By 20 Απριλίου, 202325 Απριλίου, 2023No Comments
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριοι Αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας,
Κύριε Γενικέ Διευθυντά,
Κύριε Γραμματέα της ΚΟ,
Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Αγαπητά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής,
Νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες,
ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες
Είναι πολύ μεγάλη η χαρά, η συγκίνηση και η τιμή να βρίσκομαι σήμερα, σε αυτό το βήμα και να απευθύνομαι σε όλους εσάς.
Και γι’ αυτή την τιμή θέλω πρώτα απ’ όλα να εκφράσω ξανά ένα πολύ μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ προς τον πρόεδρό μας, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του.
Αλλά και σε όλες και όλους εσάς, που μαζί, καθημερινά εδώ και 16 μήνες, που έχω την τιμή να διατελώ Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, έχουμε γυρίσει όλη την Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, στο πλευρό του προέδρου μας, μαζί με όλους εσάς.
Μαζί με τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη έχουμε κάνει πάνω από 85 περιοδείες σε όλη την Ελλάδα έχουμε κάνει περισσότερες από 65 θεματικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, έχουμε μιλήσει σε Πολιτικές Ακαδημίες, έχουμε μιλήσει με εκπροσώπους επιστημονικών και επαγγελματικών συλλόγων, επιμελητήριων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το κυριότερο έχουμε μιλήσει με την κοινωνία των πολιτών.
Γιατί η ΝΔ ήταν, είναι και παραμένει παρούσα με τις ιδέες της και τους ανθρώπους της.
Τα ψηφοδέλτιά μας είναι ο πρώτος «καρπός» αυτής της καθημερινής δουλειάς: το 50% των νέων υποψηφίων δίνουν τη μάχη των εθνικών εκλογών για πρώτη φορά.
Άξιες γυναίκες και άνδρες από όλη την Ελλάδα συστρατεύονται στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια καλύτερη Ελλάδα. Άνθρωποι με επαγγελματική εμπειρία, με ένσημα, με παρουσία στις τοπικές κοινωνίες, σχεδόν από κάθε Δήμο κάθε νομού θα δώσουν μαζί με την πολύ ισχυρή κοινοβουλευτική μας ομάδα τη μάχη των βουλευτικών εκλογών.
Θα σταθώ επιγραμματικά στο κυβερνητικό έργου, αυτά τα τέσσερα πιο δύσκολα χρόνια αλλεπάλληλων και εισαγόμενων κρίσεων, μέσα από τα δικά μου μάτια.
Ως ένας άνθρωπος που γεννήθηκε μεγάλωσε στην ελληνική περιφέρεια είδα επιτέλους μια Κυβέρνηση να νοιάζεται γι’ αυτήν, να προχωράει μεγάλα εμβληματικά έργα υποδομής -κανονικά έργα, όχι μουσαμάδες και μακέτες-, να καταγράφει η χώρα μας ανάπτυξης και επενδύσεων των τελευταίων 30 ετών, να βρίσκεται στην πρώτη θέση απορρόφησης του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Ως απόφοιτος δημοσίου σχολείου και δημοσίου πανεπιστημίου, είδα για πρώτη φορά μια Κυβέρνηση να νοιάζεται για τη Δημόσια Παιδεία, να προσλαμβάνει για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια 25.000 εκπαιδευτικούς, να αυξάνει μέσα σε 4 χρόνια 30% τη χρηματοδότηση στα ΑΕΙ και να βάζει τέλος στα άβατα.
Ως παλιός φοιτητής στην ακριτική Θράκη, είδα επιτέλους μια Κυβέρνηση να οχυρώνει τη χώρα, να την εξοπλίζει αμυντικά να την κάνει ξανά ισχυρή και υπερήφανη, να μειώνει  τις μεταναστευτικές ροές πάνω από 85%, να τη μεγαλώνει με διεθνείς και αμυντικές συμφωνίες.
Ως επί δέκα χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας, είδα επιτέλους μια Κυβέρνηση να μειώνει πάνω από 50 φόρους, να μειώνει μέσω του gov.gr, δραστικά τη γραφειοκρατία με πάνω από 1.500 ψηφιακές υπηρεσίες.
Ως μέλος μιας γενιάς που πλήρωσε δυσανάλογα τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό προηγούμενων δεκαετιών, είδα επιτέλους μια Κυβέρνηση να μειώνει το Δημόσιο Χρέος της χώρας, να μην προσπαθεί να παραδώσει μια χρεωμένη χώρα στις επόμενες γενιές αλλά το αντίθετο, να δρα υπεύθυνα για τις γενιές που έρχονται.
Ως ένας νέος που ασχολείται με την πολιτική, είδα για πρώτη φορά μια Κυβέρνηση να σταματά να εργαλειοποιεί τους νέους και μην χρησιμοποιεί κούφια συνθήματα, να εφαρμόζει πολιτικές με στόχο ένα καλύτερο αύριο, να δημιουργεί πάνω από 270.000 θέσεις εργασίας, να αυξάνει τρεις φορές τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ, να εκπονεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, να βρουν την πρώτη τους δουλειά με το «Πρώτο Ένσημο» και να μπορέσουν έτσι όσοι έφυγαν για το εξωτερικό να γυρίσουν πίσω περήφανοι για την πατρίδα τους.
Και εδώ θέλω να σταθώ και να πω ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» και ένα πολύ μεγάλο «μπράβο» στις οργανώσεις μας στο εξωτερικό για την προσπάθεια που έχουν κάνει και πάνω από 30.000 Έλληνες στο εξωτερικό θα συμμετάσχουν στις εκλογές.
Ως κεντροδεξιός, ένας άνθρωπος που ανήκει σε αυτό το χώρο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είδα επιτέλους μια Κυβέρνηση να γκρεμίζει το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Γιατί χορτάσαμε τα μεγάλα λόγια. Βλέπουμε επιτέλους ένα Πρωθυπουργό να γκρεμίζει μύθους, όχι μ λογικές εκδικητικές, αλλά με πολιτικές που εφάρμοσε. Να φροντίζει τα άτομα με αναπηρία με μέτρα όπως η Ψηφιακή Κάρτα αναπηρίας, ο προσωπικός βοηθός, τα ψηφιακά ΚΕΠΑ. Να μεριμνά για την αντιμετώπιση της βίας. Να επαναφέρει και να τροποποιεί διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Να αποδίδει τις συντάξεις στην ώρα τους και σταδιακά να τις αυξάνει.
Ως απλός πολίτης, είδα επιτέλους μια Κυβέρνηση να παίρνει θαρραλέες αποφάσεις στα δύσκολα, να στηρίζει το σύνολο των συμπολιτών μας σε όλες τις μεγάλες κρίσεις, να μην αφήνει κανέναν πίσω.
Αν έπρεπε να κωδικοποιήσουμε μέσα σε λίγες λέξεις την τετραετία που ολοκληρώνεται, θα λέγαμε ότι η χώρα αναμετρήθηκε με τον παλιό κακό εαυτό της και με τις νέες διεθνείς προκλήσεις.
Σε αυτή την αναμέτρηση δεν κρυφτήκαμε, δώσαμε όλες τις μάχες και κερδίσαμε τις περισσότερες – και είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι.
Δεν κρυφτήκαμε, όμως, ούτε στις μάχες που δεν κερδίσαμε: ήμασταν θαρραλέοι, ειλικρινείς, παραδεχτήκαμε τα λάθη, τις  αστοχίες και τις καθυστερήσεις, κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να τα διορθώσουμε.
Έτσι έχει μάθει να κάνει αυτή η μεγάλη παράταξη, η Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ ήταν και παραμένει ουσιαστικά δίπλα σε κάθε πολίτη.
Δεν θυμηθήκαμε τους πολίτες στο «παρά πέντε» λίγο πριν από τις εκλογές, δεν ξεκινάει τις περιοδείες όταν ξεκινάει άτυπα ή τυπικά η προεκλογική περίοδος.
Το 2019 διεκδικήσαμε την ευθύνη να αρχίσουμε να αλλάζουμε τη χώρα.
Το 2023 διεκδικούμε την ευθύνη να χτίσουμε πάνω στα γερά θεμέλια που θέσαμε.
Επιτρέψτε μου να κλείσω με τρεις επισημάνσεις:
Πρώτον: όπως πολλές φορές έχει πει ο πρόεδρός μας, οι εθνικές εκλογές είναι στις 21 Μαΐου. Τότε είναι η μεγάλη μάχη.
Όπως βλέπετε, μέρα με τη μέρα, πυκνώνουν οι δηλώσεις των πολιτικών μας αντιπάλων που ξεκάθαρα μιλούν για την προσπάθεια δημιουργίας μιας «κυβέρνησης ηττημένων»- που δεν θα καταφέρουν-.
Ας το ακούσουν λοιπόν καλά, 21 Μαΐου θα έχουμε νικητές και αυτοί είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 21 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες θα ανατρέψουν μια και καλή τα σχέδιά τους.
Δεύτερον: Να μην θεωρεί κανείς από μας, κανένα αποτέλεσμα δεδομένο. Οι εκλογές γίνονται μέχρι τελευταία μέρα και οι εκλογές γίνονται μέσα στην κοινωνία, δίπλα στους πολίτες. Η προσπάθεια πρέπει να πυκνώσει από όλους εμάς. Τις εκλογές τις κάνει το κόμμα, οι υποψήφιοί του, οι οργανώσεις του, αυτοί που δεν έλλειψαν στιγμή αλλά και όσοι προστέθηκαν στη μεγάλη πολιτική μας οικογένεια.
Δεν περισσεύει κανείς σε αυτή τη μάχη. Και η μάχη τώρα θα δοθεί.
Τρίτον: Ας το ακούσουν καλά όλοι όσοι προσπαθούν να παίξουν περίεργα παιχνίδια, θεωρώντας ότι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας δεν θα είναι απόφαση των Ελλήνων πολιτών, αλλά αποτέλεσμα διεργασιών σε κλειστά γραφεία.
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτοί που για δεκαετίες αυτοαποκαλούνται συνεχώς ως «Δημοκρατική παράταξη» και εκφράζουν αντιδημοκρατικές προτάσεις.
Η Νέα Δημοκρατία, η μόνη μεγάλη παράταξη καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Γιατί έχει αρχές, ιστορία, ιδέες και αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτά κανείς μας δεν τα διαπραγματεύεται.
21 Μαΐου θα δώσουμε την πιο ηχηρή απάντηση.
Το πιο κρίσιμο σταυροδρόμι είναι αυτές οι εκλογές.
Σε αυτή την κάλπη θα αποφασίσουμε σε ποια χώρα θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας.
Οι πολίτες θα δώσουν την πιο μεγάλη, την πιο ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ.
Σε αυτή την αίθουσα είμαστε πολλοί. Είμαστε όμως πολύ περισσότεροι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Πάμε σταθερά, πάμε τολμηρά, πάμε μπροστά για την μεγάλη νίκη.
Καλώ στο βήμα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον σημερινό και αυριανό Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Leave a Reply