Skip to main content
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Απογευματινή»

By 22 Μαρτίου, 2023No Comments

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Απογευματινή»

 

1. Μετά και τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τελικά «τις πταίει»;

Παραδεχτήκαμε ευθύς εξαρχής ότι υπάρχουν ευθύνες τόσο επί των ημερών μας, όσο και διαχρονικά. Είναι,όμως, ο ρόλος της Δικαιοσύνης να κρίνει και να τις αποδώσει. Στόχος μας τώρα δεν πρέπει να είναι να μετρήσουμε μερίδια ευθυνών ή να συμψηφίσουμε. Τώρα πρέπει να στοχεύσουμε στην διερεύνηση των αιτιών και να διασφαλίσουμε την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σιδηροδρόμων.

 

2. Πώς μπορούν οι πολίτες να είναι σίγουροι ότι θα διορθώσει η ΝΔ το «μπάχαλο» στον ΟΣΕ;

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να απαγκιστρώσει τη χώρα από τις νοοτροπίες του παρελθόντος αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το έκανε ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το έκανε τώρα με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το έκανε βάζοντας τάξη στη ΔΕΗ, τον ΕΦΚΑ, τον ΟΤΕ. Οι σοκαριστικοί διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ένα τμήμα του «βαθέως Δημοσίου» που πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν. Το κλειδί είναι η αξιολόγηση. Μια έννοια που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι «πολεμούν» διαχρονικά. Αυτή θα μας απαλλάξει από υστερήσεις του Δημοσίου και θα διασφαλίσει την λειτουργικότητα του κρατικού μηχανισμού.

 

3. Πώς ερμηνεύετε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων; Είναι εφικτή η αυτοδυναμία;

Η οργή που προκάλεσε το δυστύχημα των Τεμπών αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και οι πολίτες θέλουν εδώ και τώρα αλλαγές και απόδοση ευθυνών. Γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός ζήτησε μια ειλικρινή συγγνώμη και ανέλαβε αμέσως πρωτοβουλίες. Αυτό που «λένε» οι δημοσκοπήσεις, είναι ότι οι πολίτες έχουν ακόμα περισσότερες προσδοκίες από τη ΝΔ. Επίσης, έχουν καταλάβει πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απαντήσουν στα προβλήματα. Το μήνυμα που παίρνουμε από τις δημοσκοπήσεις είναι ότι οι πολίτες ζητούν από μας δραστικές αλλαγές και σύγκρουση με νοοτροπίες του παρελθόντος και αυτό θα πράξουμε. Η Κυβέρνηση του ΚυριάκουΜητσοτάκη τα έβαλε με παθογένειες δεκαετιών και πέτυχε ήδη σε πολλούς τομείς. Είναι σημαντικό να κάνουμε αυτοκριτική, αλλά δεν θα μηδενίζουμε το έργο που έχει συντελεστεί. Αν οι πολίτες μας κρίνουν με βάση όλα όσα έχουν γίνει αυτά τα τέσσερα χρόνια, πιστεύω ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός.

 

4. Το σχόλιό σας για την «ολική επαναφορά» Πολάκη;

Οι κύριοι Τσίπρας και Πολάκης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το κόμμα που έχει σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού», έχει αυτή τη στιγμή δύο πρώην υπουργούς, αμετάκλητα καταδικασμένους για παράβαση καθήκοντος, ένας εκ των οποίων έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές και ένα πρώην υπουργό και νυν βουλευτή ο οποίος επανήλθε μετά από μια προσχηματική «συγγνώμη» παρά τις προγραφές και τις απειλές που εκτοξεύει. Στην επιστολή του ο κ. Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα και όχι από τους ανθρώπους που στοχοποίησε. Η επαναφορά του δεν είναι τίποτα περισσότερο από την παραδοχή της κυρίαρχης ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν είναι παρά μια πτυχή του πολακισμού.

Leave a Reply