Skip to main content
Άρθρα

Ψηφοδέλτια προοπτικής για την Ελλάδα

By 24 Φεβρουαρίου 2023No Comments

Άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα»

 

Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, η κατάρτιση των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων βρίσκεται στην τελική ευθεία. Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, πρόκειται για μια διαδικασία που προσεγγίζουμε με αίσθηση ευθύνης, τόσο για το παρελθόν της παράταξής μας, όσο και για το μέλλον της χώρας.

Ακριβώς αυτή την αίσθηση ευθύνης θα αντανακλούν τα ψηφοδέλτιά μας, όταν ανακοινωθούν από τον πρόεδρό μας και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα στελεχωθούν από ανθρώπους από όλο το κοινωνικό φάσμα: επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων, γυναίκες και άνδρες, από κάθε γωνιά της χώρας. Ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τις ιδεολογικές βάσεις της ΝΔ, αναγνωρίζουν το έργο των τελευταίων τεσσάρων ετών και ενστερνίζονται το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2030.

Μαζί μας στις εκλογές του 2023 θα είναι νέες και νέοι που είδαν πολιτικές της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να «πιάνουν τόπο»: το Εθνικό Σχέδιο για τους Νέους, το «πρώτο ένσημο», τη δυνατότητα γονικής παροχής μέχρι 800.000 ευρώ, τα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ, τις μεγάλες επενδύσεις που δημιούργησαν πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Μαζί μας θα είναι δυναμικές και άξιες γυναίκες που βλέπουν τις θετικές επιδράσεις του κυβερνητικού έργου στον τομέα της ισότητας: τις άδειες μητρότητας και πατρότητας, την επέκταση της άδειας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες, τη συμμετοχή κατά 25% στα ΔΣ των εισηγμένων εταιρειών, την Ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες, την ενίσχυση των πολιτικών απέναντι στην έμφυλη βία, την αυστηροποίηση των ποινών για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και την αποτελεσματικότερη στήριξη των θυμάτων.

Μαζί μας θα είναι  επαγγελματίες και εργαζόμενοι που είδαν πάνω από 50 φόρους να μειώνονται, που ξέρουν ότι οι εισφορές τους δεν θα πάνε χαμένες και δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πέντε χρόνια για να πάρουν σύνταξη, αλλά μόλις δύο μήνες. Και ξέρουν ότι αν δεν γίνει αυτό θα αποζημιωθούν. Άνθρωποι που η καθημερινότητά τους να γίνεται πιο απλή χάρη στην ψηφιοποίηση των κρατικών υπηρεσιών. Επιχειρηματίες που είδαν επιτέλους το κράτος να στέκεται δίπλα τους στα δύσκολα, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και βοηθώντας στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Όλοι αυτοί θα είναι θα είναι δίπλα μας. Όχι μόνο για όσα ήδη πετύχαμε, αλλά κυρίως για όσα μπορούμε ακόμα να προσφέρουμε στην Ελλάδα, σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Γιατί, οι καταλληλότεροι άνθρωποι να εισηγηθούν αυτές τις λύσεις και να προτείνουν αυτές τις πολιτικές είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Εκείνοι που θέλουν να γίνουν οι ίδιοι η αλλαγή που επιθυμούν. Το κλειδί για καλύτερες πολιτικές είναι η συμπερίληψη στην εκπροσώπηση των πολιτών. Και το κλειδί για τη συμπερίληψη είναι οι αποτελεσματικές πολιτικές.

Η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα σηματοδοτήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα της πολιτικής στην κοινωνία. Θα είναι μια ακόμα ανανέωση της Συμφωνίας Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολίτες, η οποία θα βασίζεται στα αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου, και την επιθυμία των πολιτών να προχωρήσουν μαζί με την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη για ακόμα μεγαλύτερα βήματα μπροστά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, στις εθνικές εκλογές του 2023 η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρός Πρωθυπουργός. Γιατί συνομιλούμε με όλους τους πολίτες, στεκόμαστε δίπλα τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δημιουργούμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο κοινό μέλλον. Εκπροσωπούμε, έτσι, την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και την επιθυμία τους τους για πρόοδο στην Ελλάδα του 2030.

Leave a Reply