Skip to main content
Άρθρα

Το όραμά μας για την εργασία σε αριθμούς

By 29 Ιανουαρίου, 2023No Comments

Άρθρο στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες και ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πως οι πολίτες δείχνουν ξεκάθαρα την αποστροφή και την αδιαφορία του προς τις απόψεις του κόμματος, μεταχειρίζεται την παλιά, «καλή», παραδοσιακή μέθοδο της λάσπης στο πρόσωπο του αντιπάλου.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει παρά μόνο ένα στόχο. Την ευημερία των πολιτών. Τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για όλους τους Έλληνες.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα ήταν η μακροχρόνια μάχη της με τους δείκτες της ανεργίας, εξ’ αιτίας της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, αλλά και της καταστροφικής διακυβέρνησης 2015-2019.

Λόγω της κακοδιαχείρισης της προηγούμενης κυβέρνησης, της ένδειας στην οποία είχε αφήσει τον πρώην ΟΑΕΔ- σημερινή ΔΥΠΑ, τις πόρτες που έκλεισε σε επενδύσεις, την δαιμονοποίηση του ιδιωτικού τομέα, την κακή εικόνα της χώρας και την αιματηρή οικονομική πολιτική που εφάρμοσε, η ανεργία στη χώρα, παρά τις διεθνώς ευνοϊκές περιστάσεις, βρισκόταν σε μη βιώσιμα επίπεδα.

Τι συνέβη τα τελευταία τριάμισι χρόνια;

Μέσα στις δυσκολότερες συνθήκες η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στήριξε τις επιχειρήσεις και διατήρησε όλες τις θέσεις εργασίας, δημιουργώντας ακόμα περισσότερες, ακόμα πιο καλοπληρωμένες δουλειές.

Οι μειώσεις φόρων και εισφορών καλλιέργησαν ένα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι το 2022, μόνο στον νομό Αττικής άνοιξαν 7.397 νέες επιχειρήσεις.

Εμβληματικές επενδύσεις από εταιρείες κολοσσούς, όπως η Pfizer, η Microsoft, η Team Viewer, η Google, έχουν κάνει την Ελλάδα ένα hub σύγχρονων τεχνολογιών ανοίγοντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ το νέο μοντέλο της  ΔΥΠΑ, παρέχει προγράμματα για την ανάπτυξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας. Με έξι προγράμματα μέσω της καμπάνιας «Δουλειά για σένα» για παράδειγμα, σε μια μέρα «άνοιξαν» 68.0000 θέσεις εργασίας, ενώ μέσα σε ένα χρόνο επί ΣΥΡΙΖΑ μόλις 15.0000.

Ιδιωτικές επενδύσεις, ΣΔΙΤ, έργα στον τομέα του τουρισμού, των υποδομών, του πολιτισμού δίνουν προστιθέμενη αξία σε τοπικές κοινωνίες και δημιουργούν θέσεις εργασίας για τον πληθυσμό κάθε περιοχής ξεχωριστά.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΡΓΑΝΗ μέσα στο 2022 οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 263.263, ποσοστό 13,3,%, ενώ ειδικά για τις γυναίκες η αύξηση αγγίζει το 15,8%. Παράλληλα η βελτίωση των αποδοχών, δεν αφορά μόνο τον κατώτατο μισθό αλλά το σύνολο των εισοδηματικών κλιμακίων με την αύξηση των μέσων μηνιαίων αποδοχών να αγγίζει το 12,4%.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Ελλάδα πια εργάζεται και εργάζεται σε νέους ρυθμούς. Μέσα σε μόλις 3,5 χρόνια καταφέραμε χάρη σε έναν οργανωμένο τρόπο δράσης να μπορέσουμε να μειώσουμε την ανεργία κατά 6% και να αυξήσουμε δύο φορές τον κατώτατο μισθό.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια στοχεύουμε σε ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας αλλά κυρίως σε υψηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Είναι το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια χώρα που δεν κυνηγά απλώς τις ευκαιρίες αλλά τις δημιουργεί και τις παρέχει σε όλους τους πολίτες της ισότιμα.

Το όραμα που θα δώσει στους πολίτες όσα αξίζουν. Στο κέντρο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται ο άνθρωπος. Η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης που πέτυχε η ΝΔ, αφορά όλους τους Έλληνες και τα αποτελέσματα της πολιτικής της, της δίνουν το τεκμήριο της φερεγγυότητας.

Αυτό που ξέρουν με σιγουριά οι πολίτες για αυτή την Κυβέρνηση είναι πως, ό,τι είπαμε, το κάναμε. Και με την ισχυρή εντολή διακυβέρνησης που θα εκείνοι θα δώσουν ξανά στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συνεχίσουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων.

Leave a Reply