Skip to main content
Άρθρα

Απαντάμε με έργο στις δυσκολίες

By 7 Σεπτεμβρίου, 202220 Ιουνίου, 2023No Comments

Άρθρο στο Liberal.gr

Την πρώτη χρονιά διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, δεσμευόμενος ότι η χώρα μας θα αλλάξει σελίδα μέσα από ένα πλέγμα τολμηρών μέτρων και αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων και κάλεσε τους πολίτες σε μια συμφωνία δημιουργίας ενός καλύτερου αύριο.

Δίνοντας προτεραιότητα όχι μόνο στα μεγάλα, αλλά και στα μικρά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατόρθωσε να δείξει πρωτοφανή αντανακλαστικά και να αντιμετωπίσει κρίσεις και έκτακτες συνθήκες, τηρώντας παράλληλα κάθε προγραμματική της δέσμευση για μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, δημιουργία κινήτρων για τους επαγγελματίες, περιορισμό της γραφειοκρατίας και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Στην 85η ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός μίλησε για την Ελλάδα που αλλάζει, που βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά. Με την ελληνική οικονομία να κινείται σε τροχιά ανάπτυξης, η πρόοδος ήταν εμφανής και αποτυπωνόταν στους αριθμούς. Δημοπράτηση και ολοκλήρωση εμβληματικών έργων υποδομών όπως ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου, ο ΒΟΑΚ, η 6η Προβλήτα στη Θεσσαλονίκη, προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων όπως της Pfizer, της Amazon, της Microsoft και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των ελληνικών νοικοκυριών, είναι μόνο μερικά από εκείνα που αποδεικνύουν ότι η προσπάθεια μας για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό είναι εθνική και μας αφορά όλους.

Χάρη στον έγκαιρο κυβερνητικό σχεδιασμό η χώρα μας από ουραγός των εξελίξεων έγινε πρωταγωνιστής, αφού ήταν το πρώτο κράτος στην ευρωπαϊκή οικογένεια που αναγνώρισε την επικείμενη ενεργειακή απειλή και προχώρησε στη συγκρότηση Ειδικού Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, με στόχο τη στήριξη όλων – και όχι μόνο των ευάλωτων – καταναλωτών έναντι των ανατιμήσεων.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι και φέτος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στην ελληνική κοινωνία από το βήμα της 86ης ΔΕΘ, κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια με ειλικρίνεια και συνέπεια. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που δε λύγισε μπροστά στις δυσκολίες, τιμά την εμπιστοσύνη των πολιτών και, μέσα από ένα συνεχή αγώνα για πρόοδο, δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Είμαστε εκείνοι που στις κενές υποσχέσεις της Αντιπολίτευσης απαντάμε με τα απτά αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου, συνεχίζοντας να μετατρέπουμε τις σημερινές προκλήσεις σε επιτυχίες προς όφελος των πολιτών.

Δύο πράγματα διαχωρίζουν την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα υπόλοιπα κόμματα.

Πρώτον, το έργο που δεν σταμάτησε ούτε μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες. Παρά τις παγκόσμιες, αλλεπάλληλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε, οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας υλοποιούνται και μάλιστα πολλές φορές με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις: μειώθηκαν πάνω από 50 φόροι, επιταχύνθηκε η διαδικασία για την απονομή συντάξεων, καλύφθηκαν όλα τα κενά στα σχολεία, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός δύο φορές, εγκαινιάστηκαν ή «ξεπάγωσαν» εμβληματικά έργα υποδομής όπως το μετρό στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, δημιουργήθηκε ένα «νέο» ψηφιακό κράτος που εξυπηρετεί ουσιαστικά τους πολίτες, βελτιώθηκε η διεθνής εικόνα της χώρας, μειώθηκαν κατά 90% οι μεταναστευτικές ροές, τα σχολεία ανοίγουν για πρώτη φορά μετά από χρόνια χωρίς κενά χάρη στις πρώτες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών που έγιναν μετά από 12 χρόνια.

Δεύτερον, το όραμά τους. Ένα όραμα που ανοίγει νέους ορίζοντες για την πρόοδο και την εξέλιξή της. Ένα όραμα που υπερβαίνει κυβερνητικές θητείες και δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος. Ένα όραμα για το μέλλον της χώρας, για τις γενιές που πλήρωσαν μια κρίση που δεν δημιούργησαν και για τις γενιές που θα έρθουν. Ένα όραμα που συνδυασμένο με το έργο που καθημερινά επιτελεί η Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προδιαγράφουν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

Leave a Reply