Skip to main content
Άρθρα

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

By 24 Ιουνίου, 2022No Comments

Άρθρο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Όσο πλησιάζουμε στο τελευταίο τέταρτο αυτής της τετραετίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κορυφώνουν το μοναδικό «όπλο» που έχουν προκειμένου να καλύψουν την πολιτική τους ένδεια: την ισοπέδωση και το μηδενισμό. Όσο καταλαβαίνουν ότι οι πολίτες τους γυρίζουν την πλάτη, τόσο περισσότερο καταφεύγουν σε τέτοιου είδους τεχνάσματα.

Τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύουν με στοιχεία, ότι όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να αποδείξουν το αντίθετο, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Και γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του επέβαλε μέσα σε τρία χρόνια, 27 φόρους που κόστισαν στους Έλληνες 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εν μέσω συνεχών κρίσεων μείωσε πάνω από 50 φόρους, 20 από αυτούς οριζόντια για κάθε πολίτη, αύξησε δύο φορές τον κατώτατο μισθό, στήριξε και στηρίζει ουσιαστικά τη μεσαία τάξη, άνοιξε τις πόρτες της χώρας σε επενδυτικούς κολοσσούς όπως η Team Viewer, η Microsoft, η Google, η Pfizer, μειώνοντας έτσι την ανεργία κατά 4,4% μέσα σε τρία χρόνια, η οποία έφτασε σε ιστορικό χαμηλό 12ετίας .

Όταν η αντιπολίτευση επένδυε στο χάος χωρίς αιτήματα αλλά με «κούφια» συνθήματα, η Κυβέρνηση της ΝΔ έθεσε σε τροχιά υλοποίησης μεγάλα έργα υποδομής, όπως ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα- Πύργος, τριπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ και προσέλαβε 12.000 γιατρούς και υγειονομικούς, ενίσχυσε τις συγκοινωνίες με 500 νέα λεωφορεία και διευκόλυνε τις συναλλαγές των πολιτών με το κράτος δημιουργώντας πάνω από 1300 ψηφιακές υπηρεσίες.

Οι δήθεν προοδευτικοί εκπρόσωποι του «νέου» που κυβέρνησαν με όρους δεκαετίας του 80, υποθήκευσαν το μέλλον της νέας γενιάς με την πολιτική τους αυξάνοντας φόρους περιορίζοντας έτσι τις δυνατότητες των νέων ανθρώπων. Στον αντίποδα, η ΝΔ στηρίζει τους νέους με μέτρα και πολιτικές, όπως το πρώτο ένσημο, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών, το στεγαστικό επίδομα σε σπουδαστές, δίνοντάς τους ευκαιρίες να δημιουργήσουν στην αγορά εργασίας και να ξεκινήσουν δυναμικά τη ζωή τους.

Την ώρα που οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης υπονόμευαν ή σφύριζαν αδιάφορα σε σημαντικά νομοσχέδια, ακόμα και για τη στήριξη των γιατρών του ΕΣΥ, η Κυβέρνηση  πήρε γενναίες αποφάσεις για το καλό της χώρας χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, όπως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και των συμπολιτών μας άνω των 60, σώζοντας χιλιάδες ζωές.

Η χώρα μας έγινε ξανά ισχυρός σύμμαχος και ισότιμος συνομιλητής σε διεθνές επίπεδο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απευθύνει μια ιστορική ομιλία στο Κογκρέσο, οι προτάσεις της Ελλάδας, όπως το πράσινο πιστοποιητικό, γίνονται ευρωπαϊκές πολιτικές και η ΕΕ στηρίζει τις θέσεις της χώρας μας στα ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας και διεθνούς δικαίου.

Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι γιατί σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνούσαν περικυκλωμένοι από κλούβες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι εμείς στην Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη της Κυβέρνησης και του κόμματος βρισκόμαστε με συνέπεια σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά.

Ακούμε και καταγράφουμε τα προβλήματα των πολιτών, δίνοντας έμφαση στην επίλυσή τους. Βρισκόμαστε ουσιαστικά δίπλα σε κάθε πολίτη. Θεμελιώνουμε κάθε μέρα τη διαρκή σχέση εμπιστοσύνης η οποία ξεκίνησε το 2019 και θα συνεχιστεί μέχρι την επόμενη μεγάλη νίκη.

Leave a Reply