Skip to main content
Ομιλίες

Ομιλία στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη

By 2 Απριλίου, 202213 Απριλίου, 2022No Comments

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, κύριε Αντιπρόεδρε, κύριε Γενικέ Διευθυντά, κύριε Γραμματέα Οργανωτικού, κύριε εκπρόσωπε, κύριοι υπουργοί, κυρίες και κύριοι βουλευτές, αγαπητοί πρόεδροι των οργανώσεων μας σε όλη την Ελλάδα, μέλη της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, της Νέας Δημοκρατίας, φίλες και φίλοι από την Βόρεια Ελλάδα, είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που απευθύνομαι σήμερα ενώπιον σας σε αυτό το πρώτο προσυνέδριο στην Θεσσαλονίκη.

Και θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με την εικόνα που αντικρίζω ανεβαίνοντας στο βήμα. Μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη μας, από στελέχη μας, από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Όλα αυτά τα μέλη, όλα αυτά τα στελέχη, όλοι εμείς, στέλνουμε το πιο δυνατό μήνυμα. Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ. Η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη. Παρουσία του προέδρου μας για ακόμα μια φορά η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει κάθε πρόκληση.

Και οφείλω, οφείλουμε όλοι μας, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τον καθημερινό αγώνα που κάνετε.

Είναι η τρίτη φορά που βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη μετά την τεράστια τιμή που μου έκανε ο πρόεδρος μας να με προτείνει για αυτό το αξίωμα και όλα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής να με εκλέξουν.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε καλύτερο μέρος για να κάνουμε αυτό το προσυνέδριο με αυτές τις θεματικές ενότητες.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν κόμβο. Το κέντρο της Μακεδονίας, το σημείο που ενώνονται και συναντιούνται όλα τα στελέχη μας στην Βόρεια Ελλάδα.

Πριν από όλα, όμως, αποτελεί το καλύτερο, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντίθεσης που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια και βιώνουμε στην Ελλάδα.

Από την μια οι κούφιες υποσχέσεις, οι μουσαμάδες της προηγούμενης κυβέρνησης, τα πολλά και μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα και από την άλλη τα έργα.

Τα έργα τα οποία ξεκίνησαν και πολλά από αυτά ολοκληρώνονται. Οι επενδύσεις που έρχονται. Και βέβαια το αποτέλεσμα.

Αυτή, λοιπόν, η αντίθεση αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και νομίζω θα διαπιστωθεί περίτρανα από τις εξειδικευμένες ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών.

Εγώ αυτό που θέλω να τονίσω είναι οι δύο μεγάλοι στόχοι του προσυνεδριακού, του συνεδριακού αλλά και του μετασυνεδριακού, καλά ακούσατε, διαλόγου.

Ο ένας είναι η καταγραφή των ζητημάτων, των προβλημάτων, των προβληματισμών όλων των πολιτών. Ούτως ή άλλως δεν περιμέναμε μόνο τα προσυνέδρια και το συνέδριο για να το κάνουμε αυτό. Γυρίζουμε όλη την Ελλάδα και στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον γενικό μας διευθυντή, τον κύριο Μπρατάκο, και τον Γραμματέα Οργανωτικού κύριο Κονταδάκη, μαζί με τα άξια στελέχη μας, είμαστε δίπλα στους πολίτες, ως έχουμε καθήκον.

Ο άλλος -πολύ μεγάλος- στόχος, φίλες και φίλοι, είναι να αναδείξουμε την αλήθεια. Είναι μια λέξη που ενοχλεί κάποιους αλλά είναι όλη η ουσία.  Την αλήθεια για τη μείωση δεκάδων φόρων που έκανε και συνεχίζει να κάνει αυτή η Κυβέρνηση.  Την αλήθεια για τις επενδύσεις που δεν έρχονται, ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται στη χώρα μας στις οποίες πιάνουν δουλειά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε ιστορικό χαμηλό ρεκόρ ανεργίας τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα.

Την αλήθεια για τα μεγάλα έργα τα οποία δεν είναι μακέτες αλλά εργοτάξια, τα οποία είναι ολοκληρωμένα έργα και αντιθέτως με όσα προσπαθούν κάποιοι να διακινήσουν, εμείς που γυρίζουμε όλη την Ελλάδα τα βλέπουμε και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για αυτό.

Δεν θα αναφερθώ διεξοδικά, υπάρχουν καταλληλότεροι από μένα αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί που θα το κάνουν αυτό στη συνέχεια.

Εγώ θέλω να μιλήσω για τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.  Η αντιπολίτευση ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, έκανε το αντίθετο. Αύξησε ή επέβαλε 27 φόρους, μπορεί να λέω και λίγους, οι οποίοι ξεπέρασαν τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ για όλους τους πολίτες.

Δεν προχώρησε κανένα μεγάλο έργο, δεν προχώρησε στην προσέλκυση καμίας μεγάλης επένδυσης. Και όταν ήρθε στην αντιπολίτευση μαζί με το σύνολο των υπόλοιπων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, ήταν απέναντι σε όλες τις εθνικές μάχες και πετροβολούσε.

Και δεν πετροβολούσε μόνο σε ότι είχε να κάνει με την οικονομία, με την ανάπτυξη, με τα μεγάλα έργα, πετροβολούσε και σε ζητήματα ζωής και υγείας όλων των πολιτών.

Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ αυτό, φίλες και φίλοι, και θα είμαστε εδώ όλες οι Νεοδημοκράτισσες και όλοι οι Νεοδημοκράτες να το θυμίζουμε.

Να το θυμίζουμε γιατί δεν πρέπει να το ζήσει ξανά αυτό ο τόπος μας και τα παιδιά μας.

Βέβαια ο αντίπαλός μας δεν είναι η αντιπολίτευση.  Αλίμονο μας αν είχαμε θέσει τον πήχη τόσο χαμηλά. Ο μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα. Και αυτά ενωμένοι θα τα αντιμετωπίσουμε.

Επιτρέψτε μου να μιλήσω προς το τέλος της τοποθέτησής μου μιας και είναι μια εκ των θεματικών του σημερινού προσυνεδρίου, για τη μεγαλύτερη επένδυση προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτή είναι η επένδυση στη νέα γενιά.

Πριν από κάποιους μήνες στην ίδια αίθουσα στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εδώ στο Βελλίδειο, έκανε μια ομιλία απευθυνόμενος στους νέους ανθρώπους.

Και φαίνεται ότι όλα όσα είπε τότε, όλα όσα είχε κάνει μέχρι τότε συνεχίζει και τα εφαρμόζει κατά γράμμα παρά τις πολλές προκλήσεις.

Και αυτή είναι και η ουσία της πολιτικής του ίδιου του Πρωθυπουργού και του συνόλου της Κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Αφήνουμε στην άκρη το όποιο πολιτικό κόστος, τις εύκολες αποφάσεις με το βλέμμα στραμμένο μόνο στη νέα γενιά, σε όλους τους πολίτες, αλλά και στις γενιές που έρχονται. Αυτό λέγεται αληθινή πρόοδος φίλες και φίλοι. Όλα όσα προανέφερα, αλλά κυρίως αυτό.

Φίλες και φίλοι, άπαντες αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Πολλές και ταυτόχρονες κρίσεις έρχονται και βρίσκουν και τη χώρα μας η μία μετά την άλλη. Όμως είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, για τρεις λόγους.

Πρώτον γιατί είμαστε ενωμένοι, ενωμένοι όσο ποτέ. Δεύτερον γιατί έχουμε σχέδιο, το οποίο το εφαρμόζουμε και θα συνεχίσουμε να το εφαρμόζουμε. Και τρίτον γιατί έχουμε αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται και το αναγνωρίζουν οι πολίτες.

Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι μάθαμε να πορευόμαστε, έτσι θα συνεχίσουμε. Περήφανα, δίπλα στον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με όλα μας τα στελέχη σε όλη την Ελλάδα, μέχρι την επόμενη πολύ μεγάλη νίκη.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Leave a Reply