Skip to main content
Επισκέψεις

Επίσκεψη στον νομό Λέσβου

By 28 Απριλίου, 2022No Comments
Είναι μεγάλη τιμή που βρεθήκαμε στο νησί της Λέσβου, σε μία πολύ ξεχωριστή επίσκεψη με πάρα πολύ σημαντικές συναντήσεις. Ένιωσα σαν να βρίσκομαι στο νησί κάθε μέρα γιατί έρχομαι συχνά σε επαφή με ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και μεταφέρουν τα ζητήματα της περιοχής.
-Στην ποτοποιία «Ούζο Λινού» ξεναγηθήκαμε στη μονάδα παραγωγής ενός ελληνικού προϊόντος που αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο.
-Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου διαπιστώσαμε την βελτίωση της κατάστασης στο μεταναστευτικό τα τελευταία χρόνια, τόσο ως προς την μείωση των ροών και την ποιότητα φιλοξενίας, όσο και ως προς την μετεγκατάστασή των ανθρώπων, αλλά και την διαφάνεια στο καθεστώς λειτουργίας ΜΚΟ και δομών.
-Στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών στο Μανταμάδο περιηγηθήκαμε στους χώρους του εμβληματικού μοναστηρίου, όπου έχει δημιουργηθεί η πρωτοβουλία «Στέγη Αγάπης» που προσφέρει καθημερινά φαγητό σε περισσότερες από 60 οικογένειες.
-Στο Μανταμάδο επισκεφτήκαμε το Τυροκομείο Μυστακέλλης, μια οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση δεκαετιών που παράγει τοπικά προϊόντα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά και την Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου.
-Στην αγορά της Μυτιλήνης συζητήσαμε με πολίτες, επιχειρηματίες, εμπόρους και εργαζόμενους.
-Στον Δήμο Μυτιλήνης με τον Δήμαρχο Στρατή Κύτελη μιλήσαμε για τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται, τις αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού, τη βελτίωση των υποδομών, την ανάδειξη τοπικών προϊόντων για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών και τις ιδιαιτερότητες μίας ακριτικής περιοχής.
-Σε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και επαγγελματικών συλλόγων του νομού, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Συνοριοφυλάκων ακούσαμε με προσοχή τα ζητήματα που τους απασχολούν και ευχαριστήσαμε τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας για την προσφορά τους.
-Στην Ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Λέσβου με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Προκόπη Τζιμή και στελέχη των τοπικών οργανώσεων του κόμματος, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συζητήσαμε εφ’όλης της ύλης ενόψει του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.
Τα τελευταία τρία χρόνια συμβαίνουν ταυτόχρονα οι περισσότερες και μεγαλύτερες κρίσεις που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε. Σημασία έχει πως αυτή η Κυβέρνηση τις αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το μεταναστευτικό, μειώνοντας τις ροές κατά 95%, έχει αντιμετωπίσει την πανδημία με μια ολιστική προσέγγιση, έχει αλλάξει το κράτος με μια πραγματική ψηφιακή επανάσταση, έχει ενδυναμώσει την εικόνα μας στο εξωτερικό.
Γι’ αυτό στο τέλος της τετραετίας, όταν θα μας κρίνουν οι πολίτες, θα δώσουν ξανά μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Nέα Δημοκρατία που έχει κάνει πράξη αυτά που είπε και ακόμη περισσότερα.

Leave a Reply