Skip to main content
Άρθρα

Οι νέοι που κατακτούν το μέλλον

By 28 Μαρτίου 2021No Comments

Ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θύμισε σε όλους μας αυτό που η καθημερινή αγωνία των τελευταίων μηνών είχε αφήσει πίσω. Πατώντας γερά στις βάσεις της ιστορίας μας, με πίστη και ενότητα μπορούμε να δημιουργήσουμε και να κατακτήσουμε το μέλλον.

Η γενιά μας είναι εκείνη που όσο καμία έχει αγωνιστεί κι έχει καταφέρει να κατακτήσει τη γνώση, μεγαλώνοντας μαζί με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης, κάνοντας άλματα προόδου μέσα στην ίδια της την εποχή. Είναι η γενιά η οποία πέτυχε και πετυχαίνει τους στόχους της στον απόηχο μιας δεκαετούς κρίσης που δοκίμασε τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομίας, κρίση η οποία επιστεγάστηκε από μια πρωτόγνωρη για τη σύγχρονη ιστορία πανδημία, που στοίχισε στην ανθρωπότητα εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές και ανέκοψε την πορεία προς την ανάπτυξη που είχε ξεκινήσει να διαφαίνεται.

Οι κρίσεις που συνέπεσαν χρονικά με το πιο παραγωγικό κομμάτι της ζωής των ανθρώπων ηλικίας 20 έως 30 ετών, μπορεί να «πάγωσαν» προσωρινά τα σχέδια και την πορεία των νέων ωστόσο δημιούργησαν νέες ανάγκες, νέες προοπτικές και δυνατότητες τις οποίες η γενιά μας μπορεί να αξιοποιήσει χάρη στις γνώσεις και τις ιδέες της. Η νεολαία ζητά ευκαιρίες και ακόμα κι η σημερινή κρίση που προκλήθηκε εξ’ αιτίας της πανδημίας μπορεί  να γίνει η σκάλα προς την ανάπτυξη και  τη δημιουργία, αν αφουγκραστούμε τις νέες απαιτήσεις της κοινωνίας- μιας κοινωνίας η οποία δεν γνωρίζει πλέον σύνορα. Μιας κοινωνίας παγκόσμιας που δημιουργεί και μοιράζεται τις πληροφορίες σε δευτερόλεπτα, που αξιοποιεί τη γνώση, που γεννά ιδέες, που βάζει τους νέους στη θέση του πρωταγωνιστή.

Αυτοί είναι οι νέοι αυτής της γενιάς, αυτοί είναι οι νέοι στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι που θέλουν, ο καθένας στον δικό του τομέα, από την αγροτική παραγωγή μέχρι το εμπόριο και από τα ελεύθερα επαγγέλματα μέχρι την ρομποτική χειρουργική, να ανοίξουν το δρόμο της προόδου και της παραγωγής. Και που θα τα καταφέρουν, χάρη στις κινήσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που δημιουργούν τις βάσεις για την ανάπτυξη με τη μείωση φορολογικών συντελεστών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια που δίνουν στους νέους την Παιδεία που τους αξίζει. Τους νέους της χώρας μας τους εκπροσωπούν άνθρωποι που καταφέρνουν καθημερινά να δημιουργήσουν το δικό τους success story, να πετύχουν, να προσφέρουν, να αλλάξουν τη ζωή τους και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Δεν είναι εκείνοι που παπαγαλίζουν παρωχημένα συνθήματα, δεν είναι εκείνοι που καταστρέφουν περιουσίες, που χτυπούν άλλους ανθρώπους, που ζητούν τη δικαίωση αμετανόητων δολοφόνων. Δεν είναι εκείνοι που ερμηνεύουν και χρησιμοποιούν αλά καρτ τους νόμους και το Σύνταγμα, δεν είναι εκείνοι που ευτελίζουν και περιφρονούν τα σύμβολα της χώρας.

Δεν είναι οι νέοι μας εκείνοι που προωθούν το διχασμό και το μίσος- ένα διχασμό που πρέπει πια να αφήσουμε πίσω. Είναι χρέος μας απέναντι στους εαυτούς μας και τις επόμενες γενιές να δουλέψουμε ενωμένοι για να προχωρήσουμε στην εποχή της ανάπτυξης και της ανάταξης. Είναι χρέος μας να αφήσουμε πίσω μας όλους εκείνους που στοχευμένα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την εικόνα ότι η νέα γενιά εκπροσωπείται από «επαγγελματίες επαναστάτες». Είναι χρέος μας δώσουμε βήμα και φωνή σε όλους αυτούς τους εικοσάρηδες και τριαντάρηδες να μας μιλήσουν για το όνειρό τους, τις προσδοκίες και τις φιλοδοξίες τους, για τα σχέδιά τους που μπορούν να γίνουν εθνικά σχέδια.

Μαζί με αυτούς θέλουμε να διαμορφώσουμε το σχέδιο για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, να στοχεύσουμε στην ανάπτυξη, να επενδύσουμε σε νέες δεξιότητες και να αναβαθμίσουμε την οικονομία. Να τους δώσουμε ζωτικό χώρο για να δημιουργήσουν και να πετύχουν ξανά. Να κατακτήσουν το μέλλον.

Leave a Reply